Friday, September 25, 2009

ade ke ptot...

anak itu kurniaan Allah S.W.T

cter ni cter btol...
berlaku dlm family sdare mak ak...
de ade ank yg boleh dikategorikn OKU
tp sedare mak ak ni xnk bawak ank de jumpe DR tok mengesahkn yg ank de ni OKU...
masalah nyer...
budak 2 dah dkat 10thun...
ptot nyer umo mcm tu dah tahu malu...
melalui pemerhatian bapak ak(mcm bhn experiment lak)
bdak ni mengalami autisme...
lbey kurg cam2 la...
kire nyer antare spesis down syndrome....
tp yg x ptot nyer(rujuk pd tjuk di atas)
mak bapak bdak ni(sdare mak ak)
mcm xnk trime hakikat yg ank dorg mcm 2..
so dorg just anta bdak ni ke rmh penjage...
bayangkn la yg bdak ni x g skola...
skang ni even down syndrome dah ade skola khas...
student bapak ak yg bisu n pekak sumer dah keje..
dah berkeluarga...
Alhamdulillah...
ade lg 1 family kenalan arwah atok ak..
de pny cucu ade yg pekak...
tp skang ni tgh wat praktikal kat butik mane tah....
kire ok la....
org pekak,bisu & bute mungkin boleh urus diri lg...
tp kalo glongan yg mcm hyper,autisme dll
tuh dorg ssah nk urus diri de...
dorg pon perlu urus diri...
xkn mak bapak nk jge smpi ke tue....
ssah kalo mak bapak da xde nnt
xkn adik bradik nk jge..
kalo adik bradi xnk jge??
plg tidak pon ank tu diajar mcm mane nk urus diri....

smpi sni dulu ak tulis...
nk layan tamu ni...

P/S : kekosongan tok guru pendidikn khas ade byk lg...

1 da sign...anda???:

fafaz said...

insyallah,
ku bakal jd guru..

;DD

Pages

NuffX