Friday, September 11, 2009

pakcik oh pakcik....

kisah ni terjadi mase ak tggu burger kat kdai dpn tmn kelisa ni..
pakcik ni duduk membelakangkn ak...
mcm mane gaye dia ckp tu xleh la ak nk tiru kat sni...
tp point2 yg dia ckp dgn student2 kat meja tu mmg buat ak sakit ati...
dia cter pasal adik dia yg try berniaga kecil2lan tp x jadi...
dr 1 bisnes ke 1 bisnes hmpir sumer x lekat
so dia ni pon ckp la kat student2 yg kat meja tu...
"nk niage ni kene ade bakat...kalo xde jgn harap la nk berjaye.."
lbey krg cam2 la ayat dia...
hello!!!!!!
kalo xde bkat nk berniage xleh ker nk blaja??
ko ingat ko bgus sgt??
cube ko g jdi peniage sehari...
ak nk tgk ko dpt brape ringgit untung???
atleast adik ko yg ko kutuk2 td dia berusaha crik rezeki yg halal...
dr ko yg duduk melepak kdai kopi tuh....
membazir jer duit....
ni la org melayu...buat bende yg baik skit kate itu ini....
nk berniage skit ckap itu ini...
kalo ko xnk buat DIAM!!!!!
nk berniaga ni bkn berdasarkn bakat jer...
ilmu+usaha kne ade jgak....
bangse lain maju dlm peniagaan bkn sbb ade bkat...
tp sbb USAHA!!!!

untuk pengetahuan pakcik la kn...
byk programmer komputer dr India tuh yg xtaw basic pon bleh keje kat Microsoft...
MICROSOFT K!!! bukan kecik pny company...
1 dunia knl MICROSOFT...
mengikut pengiraan pakar negara pertama yg bakal menghasilkn A.I. (artificial intellegent )
adalah INDIA...sbb hmpir 60% programmer kat sne tu org INDIA...
even Jepun sdang mendahului dlm penghasilan A.I. tp cube korg tgk...
dorg sendiri belum jumpe software tok biar robot2 tu bergerak sendiri...
semua robot2 tu hanya dpt meniru perbuatan manusia yg diset dlm memory...
A.I. sepatutnye boleh berfikir n melakukan perbuatan dgn sendiri...
hmm...mcm mane la Melayu nk maju kalo ade org mcm ni...

P/S : x gune kalau melayu maju tp Islam ditgglkn...

2 da sign...anda???:

nedd said...

uhhh..berbaur emo sekali...

pakcik tu mayb x berfikir pnjg...huk2..mulut main lepas ja..

awat hang x cuba mnyelit dengan berhemah~ huhu~ mmberi pendapat..

Hidayah Baik said...

garang la ko.. takot aku.. huk3

Pages

NuffX