Thursday, June 02, 2011

Apa nak buat dengan Manusia macam ni??

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Semalam aku dapat rasakan 'bahang2' yang membuatkan blogger2 se-Malaya panass.... ade 2 kisah yang membuatkan blogger2 panas dan kali ini aku nak berkongsi pendapat aku tentang kisah AdindaEvans yang sedang jadi trending kat twitter sampai Juliana Evans terpaksa buat announcement yang AdindaEvans tu bukan adik dia n xde kaitan pon dengan dia...
sumber : HALUSINASI
top 3 world trending
1st rank in Malaysia trending
sumber gambar twitter dari Syazwani Mazlan

bagi pandangan aku Adinda Evans ni sangat2 tidak tahu malu...benda ni bukan jer melibatkan diri sendiri tapi maruah keluarga...blog Adinda Evans bukan blog private maka kemungkinan untuk jiran tetangga baca amat2 la tinggi...bila jiran2 tahu maka kemungkinan mereka untuk membuat dosa mengumpat+fitnah amat2 tinggi...
*jangan nak salahkan orang lain mengumpat pasal kita kalau dah sendiri yang buat salah...terima je la walaupon pahit...

tu baru jiran tahu...kalau member2 lelaki tahu?? komfom2 Adinda Evans nih kena cop Bohsia...lagi bagus member2 tu tadi layan Adinda Evans tu macam pelacur murahan...
*lelaki pandang pompuan camni tok buat stok lepas nafsu jer....

tu baru member2 yang tahu..lagi buruk kalau mat2 rempit, penagih dadah dan yang seangkatan denganya tahu camne lak?? x kena kena kekah ramai2...dah la kena kekah...silap2 mengandung...lagi silap hari bulan dapat AIDS/HIV
*bukan salah lelaki jer kalau kes rogol...

Sewaktu aku di-Sliss dulu aku pernah dengar senior aku baca hadis or ayat Al-Quran yang maksudnya lebih kurang begini
"Allah MELAKNAT mereka yang telah melakukan maksiat dan sesudah itu mereka ber-BANGGA dengan apa yang mereka lakukan"
*aku x ingat potongan hadis or ayat Al-quran yang mana jadi siapa2 yang tahu tlg inform aku dengan segera 
nampak tu?? Allah s.w.t melaknat manusia yang macam ni...inikan pula kita manusia dah komfom2 kita akan mengeji tindakan sebegitu!!

Bagi Adinda Evans aku nasihatkan supaya bertaubat dengan taubat nasuha...selagi belum kiamat..selagi belum sampai nyawa di kerongkong..selagi itulah pintu taubat dibuka bagi seorang hamba Allah...

bagi mereka yang maki2 Adinda Evans tuh meh minum teh dulu...teh boleh membuatkan anda tenang...sambil2 tuh meh makan coklat...aku blnjer....

29 da sign...anda???:

Jue_ilias said...

adooi budak neh . bngge lak dye. pe nk jdi lar. huhu

kaizen said...

xtaw la jue....

.izzatul.hazwani. said...

tulah buak ni . haih

Simpleblanklife said...

hahaha makin pelik kan? member2 skola dia kompem carik dia kaolau tak tahan punya...serius. Sebab dah dalam kepala masing2,

"budak ni boleh makan nii...."

seriously.

Jue_ilias said...

http://milanomonstaa.blogspot.com/2010/12/kesah-ape-aku-bukan-virgin.html

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hope dia dapat hidayah dan insaf..amin..

Syazwani Mazlan said...

ni hadis..

Hadis Rasulullah "Tiap-tiap umatku dimaafkan kecuali yang berterang-terangan. Yang dimaksudkan dengan berterang-terangan adalah seorang lelaki yang berbuat dosa pada waktu malam, padahal pada waktu pagi hari Allah telah menutup segala rahsianya, lalu dia berkata: 'Hai pulan sesungguhnya aku telah berbuat begini dan begini,' padahal dia telah bermalam ditutup oleh Allah SWT dan dia sendiri mendedahkan rahsia Allah SWT." (Muttafaq alaihi)

Firman Allah SWT: "Sesungguhnya orang yang ingin agar (berita) perbuatan yang amat keji itu tersiar di kalangan orang-orang beriman, bagi mereka azab yang pedih di dunia dan akhirat: (An-Nur:19)

sedangkan Allah menutupkan aib setiap hambaNya , mengapakah manusia itu sendri membuka aibnya??????!

tak tahu dah nak kata apa.. nak ngumpat xleh... so, bawak2 renungkan jelaa...dunia akhir zaman.

~emi~ said...

haishhh..takutnya.baru 14thn da camni. mtk jauh la...nasib bek x dak adik pompuan, lau x risau jugak . mtk jauh la remaja len jadi cmni...nauzubillah..

SofieyAzwa said...

Budak tu sangat berani. Last-last makan diri kan? haihh..

Miss Shizu said...

salam...

ni sekadar pendapat peribadi mengenai tulisan saudara...ramai yang saya perhatikan duk maki hamun adik adinda evans ni.tak kurang jugak yang cuba jadi ustaz/ustazah dengan keluarkan macam2 hadis dan fatwa.

tanpa kita sedar sebenarnya kita pon lebih kurang jek sebarkan aib adik ni.kita print screen blog dia,then kita link kan blog dia.kita sebarkan ke merata2.kan ke tuh salah satu cara kita sebarkan aib orang.bukan ke bukak aib tuh berdosa walaupon aib kita sendiri...

adik ni tersilap langkah,tp kita tak perlu bebankan dia dengan maki hamun sebegini rupa.kita jangan bebankan dia dengan pelbagai hujah yang ala2 ustaz/ah...

sebagai rakan2 blogger,saudara sesama agama,apa kata kita cuba cari dia.cuba selami apa masalah dia.mungkin dia kurang didikan.mungkin juga dia tak sedar apa yang dia tulis kat blog tuh orang ramai boleh baca...kita patut bimbing dia,bukan sebarkan link blog dia then buat satu entry pasal dia.

just sekadar pandangan peribadi...:)

NuSaNa NoSa 91 said...

keen setuju ngan miss shizu tu.. biarlah dosa dia tu ngan Allah saje.. kita kenali dia, kwn2 ngan dia, tau pe mslh dia, dan akhirnya kita tegur dia.. insya-Allah, dia bleh terima.. dia mungkin tersilap lgkh, ye lah, usia remaja, kan?? mcm2 kita nk cuba.. huhu~

klu kita xnk kwn ngan dia pon, jgn la smpai kutuk2 dia.. sure dia tamau dgr nasihat kita tu.. bahkan lg seronok dia wat jht, ye la, alang2 org dah cop dia jht, baik dia wat jht terus, kn?? huhu~

semoga dia dan juga kita semua dpt hidayah.. saling menasihati..

maaf klu terasa ye.. huhu~ T_T

Muhammad Zulhusmi said...

dia kata ex dia rogol dia.. ex dia lg 2 bln kena gantung mati.. cis betul..

sejak bila ada hukuman gantung kat pesalah rogol???

hue hue hue
masalah masalah

Ain Zulaikha said...

dah masuk paper metro dah tu..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

moge hal dia ni cepat setle..

Budak Botak said...

Tah la apa tindakan dia, tgk ada entry balas tue, adeiiii...

Entry terbaru -> Cara Mudah Dapat Pekerjaan Cara Feilim Mac An Iomaire - 99.99% Berjaya... (",)

Farhana Jafri said...

dah parah budak zaman skrg.. doakan dy ke arah kbaikan je.. and benci prbuatan tu dlam ati je.. :)

masterzul said...

adindaevans... anda tahu,, anda adalah manusia bodoh yang tak tahu malu...

Ain Zulaikha said...

yang penting nasihat, biar Allah yang hukum dia..

dakpipimerah said...

asalkan dia bahagia dan temui hidayah.. :)

Solihin Zubir said...

bg yg maki2 dia tu pun kena bertaubat jugak... =)

azana said...

apa la nak jadi....

Bro Framestone said...

oh bukan adik beradik ek

munira sajuti said...

aish. sabo jela. ni la bebudak zaman sekarang. xpe, kite doakan je die dapat hidayah k :) aminn.

Ain Zulaikha said...

selamat malam kepada semua orang kat sini :) hehe blogwalking je ni

Pinky Pixie said...

menakutkan betol.. hurmm. xberani komen lelebih.. hihi

Budak Botak said...

He3, singgah sini...

Entry terbaru -> Ini Jadinya Kalau Tak Belajar Jawi... (",)

Imran nyambek said...

nama gua taknampak pulak.alhamdulillah.haha

~eZmALiZa~ said...

ahhh..bencik la kat budak nie...remaja zaman skrg..semua muke xmalu yg pakat euwww....kitewww...yelewwww....buwekkkk!!!

Clara said...

mgkn dy hilang dara sbb2 yg tertentu..

Apa-apa pun doa2 agar dia insaf dr buat maksiat..

*zmn skunk ada je bdax baik yg buat maksiat.. Nampak je bek, tp jahat..

Pakai tudung but buat bnde tak snnh..

Memg mencemarkan image prmpuan bertudung tol!

Pages

NuffX