Wednesday, June 15, 2011

Ni la BUKTI ISLAM PADA NAMA...KAPIR LAGI BAGUS...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

sebelum aku proceed dengan tajuk entry kali nih sape yg bace akhbar UTUSAN hari ni?? kalau korg bace komfom korg dah boleh teka ape yang aku nak story jap lagi...jom tgk pic dulu....
korg klik la untuk zoom secara melampau... dari pelukis smpi ke editor bawak ke pengarah semua same jer... aku berani cakap laa... KAPIR lagi bagus.. ni la manusia yang JAHIL ilmu agama...

SIAPA KITA NAK MEMPERTIKAIKAN HUKUM ALLAH S.W.T???

13 da sign...anda???:

Simpleblanklife said...

hehe kartun macam sial...emm...biasalah tu...

*bila ada kait - mait dengan politik kan....salah siapa?

cik azeya said...

agaknye yang buat katun ni org kapir lah kot.

Hashira Yusoff said...

ish..nak marah pun jgn la smpai nak menkafirkan org..

dia berdosa masuk neraka last skali masuk juga syurga kalau dah abesbalas sume dosa. tapi kalau kafir masuk neraka selama2nya.. awk pn tau kn? -__-

-istighfar-

Budak Botak said...

Jarang beli paper Utusan, ni baru tau. Adeiiii mcm nk pertikaikan hukum Islam ja...

Entry terbaru -> Great Knaresborough Bed Race - Perlumbaan Katil Yang Pelik Tapi Menarik... (",)

gedek! said...

sedih....

sangat sedih!

nembiak sarawak said...

menyindir je keje dia orang...hu2

risa said...

adehhh sadis sungguh!!!

Hanim Mahali said...

nampak sangat kejahilannya....

Miqa said...

Boikot please.... =3

kaizen said...

Simpleblanklife : yg lukis n yg luluskn same2 sial...

cik azeya : kapir yg bertopengkn Islam

Hashira : kalau x salah sy ni dah boleh masuk golongan murtad so... murtad=kapir=neraka selama-lamanya...
*maaf kalau salah

Budak Botak : mmg mempertikaikan pon....

gedek! : bukan sedih dah...rase sgt2 jahanam kt dorg ni...

risa : ni disaster..*tggu je la bala....

Hanim Mahali : ni jahil tahap ape pon xtaw laa...

Miqa : dr dulu x pernah nk beli utusan...

Puan tia said...

skang org sume bab2 agama buat main2 pon...xserius...

aQim said...

atim, klw kw tahu isu dsblk kartun tu, pelukis kartun tu sbnrny mnyindir sstgh pihak tntg isu zina tu..
ap yg kartun tu ckp ad dlm teks ucapan seorg ustaz yg menrngkn psl tudhn zina tnpa 4org saksi.
zina dri hkum hudd, ye mmg kne ad 4 org saksi, tp klw kes sprti zina tnpa 4 org saksi, kes tu jatuh dlm undg2 takzir..cntoh sperti rogol.. yg mne ulama ad spakat kes sprti ini boleh trima bukti sprti video, dna, ktrgn saksi dn sbgainya..

mungkin ad antara kita xjls ataw terlpz pndg..

haty2 atim, xbaek kite mnuduh saudara islam kite sbgai kafir..

ad dlm hadis sndri mgatakan,
sesorg islam itu mnduh org islam laen kafir, skiranya tduhn itu x btol... maka tduhan itu bbalik padanya..


p/s: niat dihaty hanya nk bkongsi pndangan.peace yaw;p

NuReLLe said...

hurmmm...tengok jugak kat berita dorg pertikaikan kartun tu..haishhh

Pages

NuffX