Friday, June 17, 2011

Disebalik Kisah...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Entry kali ini merupakan kesinambungan entry lepas bagi sesiapa yang belum bace entry lepas sila baca dulu ye. Entry kali ini juga akan menerangkan kenapa aku buat entry lepas. Sebenarnya kedua-dua entry ni ada kaitan dengan entry mengenai Adinda Evans. Mesti korg tertanya2 kenape kan??
Kisahnya begini... masa kecoh pasal isu Adinda Evans, aku ade bertukar pandangan dengan sorg blogger ni dekat twitter. Sila baca dialog dibawah (dialog telah diubah suai mengikut kesesuaian) -->

Blogger X : x payah la nak nasihat Adinda Evans tu kalau solat pon x cukop...
aku : tapi x salahkan kalo nak nasihat gak??
Blogger X : terpulang laa...asalkan niat tu betol dah laa...
aku : emm..ok...
Blogger X : masing2 ade pendapat masing2...
*perbualan terhenti di situ.

selingan : layan video2 menarik ni --> Video 1Video 2 & Video 3

korg jelas dengan situasi kat atas & kaitan dengan entry yg lepas??
meh aku nak terangkan bagi mereka yagn kurang jelas...pada entry lepas aku dah cakap..pahala & dosa tu berbeza...x kire la korg solat lengkap ke..puasa penuh ke..tapi kalo korg berzina tetap berdosa...bermakna solat & puasa tadi bukan bermaksud korg boleh melakukan maksiat(dosa) macam tu jugak kalau korang banyak buat amal kebajikan(pahala) sekalipun tapi solat ditinggalkan tetap berdosa!!!

*contest menarik PELUANG ke HONG KONG

cuba kita kaitan dengan situasi kat atas tu...dosa meninggalkan solat & pahala nasihat menasihati tu berlainan so xde hal la korg nak bagi nasihat... ade yang kate Adinda Evans ade buat entry balasan dan benda tu aku perasan masa aku tgk analitik Nuffnang yang direct dari blog Adinda Evans tapi entry tersebut telah di-delete..

aku terbaca dari ENTRY NI menyatakan yg Adinda Evans dah mula berubah..alhamdulillah...entry kontroversi tu pon dah di-delete...

8 da sign...anda???:

Simpleblanklife said...

keh3...kalau macam tuh, yang jahat akan terus jahatlah ea? kolot.

kah3...layaaaan~

PinKy MoMMa said...

blog dia dah tak de kan..ari tu ada try buka tapi dah private kan kot ;)

smoga keluarga kita dijauhkan perkara2 begini..

Hanim Mahali said...

nasihat menasihati tu kan memang dituntut oleh agama... tak de kaitan nak perkitaikan amalan orang yang nasihat... as long as dia tak buat perkara yang dia nasihatkan tu.

Miqa said...

Semua org akan buat salah. Yg penting kita tau bila nak pulang ke pangkal jalan... BTW, good entry... =3

yaya_flanella said...

betul2. nak taknak, solat tu kewajipan. kena buat jugak. :)

rimas la asik isu budak pmpn tu. -.-


mmg suka buat selingan eh? hee

Farhana Jafri said...

yg solat tp jhanam jgak tu sbb solat xsmpurna la tu.. mncuri dlam solat.. solat sbgai syarat je.. nasihat-mnasihati tu tuntutan agama.. so, xd slahny nk nasihat org tp jgn smpai mngguris prsaan dy..

Budak Botak said...

Adeiii mcm2 lak sekarang nie. yg ditegur pulak kena marah...

Entry terbaru -> Video Maharaja Lawak Astro Minggu 12 - Koleksi Penuh... (",)

cik azeya said...

baguslah kalau die dah berubah. doa saja yang mampu. huhu (:

Pages

NuffX