Thursday, June 16, 2011

Block VS Hacking = SKMM vs HACKERS

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ramai yang sudah tahu hari ini hacker2 melancarkan serangan ke atas website2 kerajaan kerana SKMM telah menyekat beberapa website. Tindakan menyekat website atas alasan mencegah cetak rompak adalah alasan yang rapuh
Astro yang menyediakan perkhidmatan merakam sambil menonton tu x pulak disekat kn??
ape yang hacker2 ni buat pada kerajaan adalah sebagai balasan tindakan SKMM yang menyekat 10 website download percuma. X semua rakyat negara ni mampu untuk beli DVD@VCD original maka laman2 web download percuma menjadi pilihan walaupon kualiti terlalu berbeza dengan yang original.


aku menyokong hacker2 kerana mereka telah menunjukkan betapa security website milik kerajaan Msia ni amat2 lemah sampaikan server2 terpaksa di-offline-kn bagi mengelakkan diceroboh oleh hackers2. Namun kepada hacker2 aku harap korg jangan la nak hack website untuk blogger2 ping entry ke..website untuk blogger2 chat & bertukar pandangan ke...kerana aku rasa ramai blogger2 x sokong SKMM tu block website2 tu..

aku akan ulas kenapa SKMM x patot block website2 download tu pada entry akan datang...

11 da sign...anda???:

Mawar Berduri said...

ya.. dorang hack ada sebab.. n now dorang try hack blog plak.. tapi bagi aku bagus gak, supaya kerajaan buka mata sikit dan kita lebih berhati-hati dalam memilih password..

kami ada surprise! tapi tunggu hari ahad la..

YanaMIB said...

ada pro and cons lah mende ni sbnrnya kan..jum tkr pwd skrg! =)

pauline said...

sya rasa pihak yg b'tanggungjawab harus kaji lebih mendalam lagi pasal sekatan yg mereka buat..

ps sya tak sangka megaupload pun kena gak.. nasib baik mediafire tak.. =.=

Miqa said...

Hacker jahat... Tapi ade lagi jahat dari hacker... LOL

MIMIE AIZA said...

igt lagi dulu kerajaan cakap nak turunkan harga vcd original kepada RM9.90 tapi tak jugak turun.. sape suruh buat mahal2.. hahaha

Budak Botak said...

Cuba tgk negara lain sekat tak, he3...

Entry terbaru -> Gambar Perodua Myvi 2011 Dan Harga Pasaran Di Malaysia.. (",)

daylachan said...

siyes ke nak mintak saya tolong renovate rumah?mmg ada pengalaman freelance pon...if serius email dekat
akiramenai_88@yahoo.com
xbaik tipu dosa...huhu

yaya_flanella said...

banyak sangat lah. taip dalam satu tak boleh ke bang? hee. tp ade jugak blogger yang dah kena blog kan. diorang jugak ke?

kaizen said...

Mawar Berduri : nak taw gak kejutan ape tu...

YanaMIB : kalo tkr paswod skrg nnt dorg taw la kot sbb mybe dorg ltak spyware kat blog kite...hehehe

pauline : agree with u..tggu next entry k

Miqa : yg atas2 tu lg jahat...jahat kat rakyat

Mimie Aiza : haah...mne la rakyat Msia ni mampu nk beli bnde2 ori cmni kn....

Budak Botak : mne ade sekat2...negara kite ni jer...

Daylachan : diskus nnt...

yaya_flanella : xmo la serabot2 dlm 1 entry..sabar k??

~eZmALiZa~ said...

bahaya la dunia skrg nie..mcm dah tak selamat..ape pon kite kene lebih berhati2 dalam semua security..sedangkan laman web kerajaan pon boleh kene serang, inikan pulak kite yg orang biasa nie....

Wan Zulkarnain said...

dunia la ni x selamat? selamat la.

pasal web kena hack ni, standard la. sapa yang buat jahat, memang kena la. apapun kita mesti kena berilmu setiap benda yang kita buat.

nak buat sesuatu, biarlah pandai sampai habis. contohnya, kalau nak buat website, belajarlah buat website sampai jadi WebMaster.

nak belajar video, belajar la sampai tau semua selok belok pasal video ni.

macam tu la kehidupan..

Pages

NuffX