Thursday, June 30, 2011

Blog masing2 hak masing2... TAPI...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kalau korg semua ingat dlm sebulan lepas kecoh pasal kes Adinda Evans(mesti korg nak kate "lagi2 isu Adinda Evans xde ke lain budak nih...")--> lek luuu.... & Gambit Saifullah. Masa tu mmg ramai giler kot buat entry pasal dua isu nih... TAPI, berlainan pulak dengan sorg blogger femes nih... aku usha la blog dia nih sebab kot2 dia nih ade bagi pendapat yang bernas2 ye laa.. blogger femes... usha punyer usha... skali lain pulak yang blogger femes nih sebot... dia tujukan kat yang maki hamun si Adinda Evans & si Gambit tuh... aku kurang bersetuju dengan kate2 beliau yang kate blogger2 tu semua sekadar nak tarik traffic jer...

bagi aku blog masing2 adalah hak masing2... do you agree with me?? bagi aku blog adalah tempat untuk semua orang menyatakan pendapat masing2(lagi2 personal blog)... tapi ade jugak batas2 dalam menyatakan pendapat... jangan korg pakai lepas jer... nnt kena saman or tahan bawah ISA aku x jamin...
*aku bace citer pasal isu Adinda Evans & si Gambit nih kat banyak blog n aku x rase semua isi blog tu same... ade yang menyokong & ade yang membantah. Rambut sama hitam, OTAK lain-lain

tarik traffic?? berapa lama sgt la benda tuh nak bertahan lama.. paling2 lama pon seminggu dua jer... lain la tutorial... info2 menarik... isu2 semasa dalam & luar negara...

Part paling best adalah bila aku bace tang defend-men-defend nih... beliau menyatakan yang blogger bersalah sebab provok si Gambit dulu then bila si Gambit membalas kenyataan blogger2 yang buat entry pasal video tu makin ramai pulak membedal si Gambit.... ok, skrg jom tgk kat bawah aku nak ulas sikit..
*yang maki hamun Adinda Evans aku malas nak komen sbb tu antara korg dengan dia...

Kenapa Gambit kena maki@marah??
1 Malaysia tahu yang si Gambit buat video lagu Prema Yin yang boleh dikategorikan untuk golongan 18++ shj... maka ade la suku sakat blogger yang buat entry memaki hamun si Gambit tuh... yela... kate negara Islam tapi buat video yang cenggitu lak kan.. sampai ade Mat Saleh komen 'baik punyer....'
*aku rase Msia nih blom layak lagi pegang title Negara Islam...

Kenapa Gambit x patot marah2??
memang golongan2 yang memaki hamun tu aku rase bersalah sikit laa... tapi aku kagum dengan dorg sebab berani... tapi si Gambit ni x patot marah2 sebab dia nih selebriti... biasa kalau selebriti melenting memang makin banyak orang hentam... patotnyer si Gambit nih dengan tenang terangkn hal yang sebenar kat mereka2 yang mengutuk tuh baru la semuanya jernih...
*api lawan api sampai bila pon x sudah....

blogger2 yang memaki hamun si Gambit tu cuma menyatakan rase kecewa mereka tapi disebabkan mereka menulis dalam emosi marah meluap2 so niat nasihat tu x nampak sangat... yang mereka perlihatkan hanyalah perasaan marah terlampau....

*iPad 2, Canon EOS 550D, HTC Desire to WIN!! Hurry up to join here...
*kaum Hawa suka nih....

7 da sign...anda???:

iniialahaku said...

moral kat cni yg dapat aku serap...jgnla buat ssuatu dlam keadaan marah...

sbb tu ada blogger yg ckap,jgn menulis dalam keadaan marah...

dalilakadir said...

http://www.skypecrews.com/2011/06/adinda-evans-bikin-panasss.html

sekadar kongsi..saya suka cara penympaian dia..

blog hak masing masing..tp ada batasan..

Halusinasi said...

payah kalau jns cepat naik angin ni...tak kena caranya nak menasihat...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

hurm..mcm2..

Puan tia said...

tgok mcm hakak..xde info2 pasal gambitla saifullah la..hehe hakak xmo hamik tahu ok...huhuhuh

inchek dan cik said...

iya-iya dong sgt setuju. hak masing :)

kite kan brd didalam negara demokrasi :p

-miss cik-

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Pages

NuffX