Sunday, May 29, 2011

Himpunan Belia ke Himpun tok GUNAKAN Belia??

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Himpunan 1 Juta Belia di Putrajaya tadi(Sabtu) telah dirasmikan... TAPI aku memang x puas hati giler laa.... siyes aku tengok berita TV3 tadi memang aku menyirap jer...YB cakap ape?? cuba korg ingat balik... yang pergi Putrajaya tadi xkan korg dah lupe kot...baru jer bape jam... 

aku malas nak cakap sebab nanti aku kena saman lak... tapi semua BELIA yang hadir tadi telah di-PERGUNAKAN secara tidak langsung... sesungguhnya itu adalah cara orang yang amat2 terdesak untuk mempertahankan kuasa & jawatan dia... 

belia?? belia tinggal belia... korg yang x dapat ape...puas, penat & menghabiskan duit?? itu yang korg dapat?? dia?? dia dapat sebarkan pengaruh dia...dia dapat bagi ceramah politik free kat korg....

bukan aku x suka atau larang korg pergi ke majlis@pesta macam tu tapi ni la akibatnyer....

*uji tahap kreatif anda di SINI
*Dance & Win = chance to be popular

24 da sign...anda???:

zaMir said...

biasa le tu...agenda politik tu perkara utama dlam sume event2 besr mcm ni...

sbb rmai org2 muda skrg nih dah hilang kpercayaan dgn kjaan skrg nih..

Budak Botak said...

he3, Bdk Botak pon takut nk komen, takut ada yg nk saman pulak. He3, macam2...

Entry terbaru -> Momir Bojic Mencipta Kereta Volkswagen Beetle Daripada Kayu... (",)

EmmaSafa said...

ape yg berlaku???

kaizen said...

Zamir : pilihan terletak ditangan anda...

Budak Botak : kalo mampu nk bayar saman xpe gak..ni spender pon mak ayah guna duit mak bapak....

EmmaSafa : x tgk berita TV3 ek td...

rebecca melessa said...

kaizen:npe2?kita pon xtgk brite :P

kaizen said...

Emma & rebecca : ade 1 part yg mane YB tu bagi ceramah politik free n BELIA2 telah dipergunakan...

daylachan said...

yeke?dipergunakan cmne?td dayla turun tgk konsert je...xsinggah booth pon...

Syazwani Mazlan said...

hahaha..biasa la politik... aku dah la xsuke politik.. adoi..nsb xgi..sebab tau..mesti jadi camtu.. ;P

kaizen said...

syazwani : u have right to fix it...pilihan ditangan anda...

Aqilah Nur said...

just go to Putrajaya and u'll get free sauna. it's too hot! hehe

MIRA :) said...

rasenye xdlah dpergunakan
himpunan belia ney kan utk merapatkan silaturrahim
so xde ape yg nk mushkilkan :)

Farhana Jafri said...

big clap for our beloved najib!!! wooohooo!!! cnfirm aku xkn undi dy! hak3

Ain Zulaikha said...

benci politik, rasuah di mana2, take advantage orang yang tak bermaya.. janji terbang ke mana.

kaizen said...

Aqilah Nur : sauna x buat kulit hitam tp kalo g putra tuh jadi hitam...hehehe

Mira : teliti balik elok2...

Farhana : yeay!!!! say no to tettt!!!

Ain Zulaikha : itu la payahnyer nak cari pemimpin yg betol2 prihatin

cik ayin said...

tak pegi even dekat je..sesak meyhh

Simpleblanklife said...

entahla bro....bila duit jadi akal, macam tu lah..sabo jelah....

kaizen said...

cik Ayin : wat penat jer pegi...

SimpleBlankLife : ko taw xper....

Gen Fujita said...

Aku pi perhimpuan belia tu, sebab aku kerja marsyal. Aku setuju dengan empunya blog, sebab memang ada politician-politician sampah yang memperkudakan umum. Aku pergi himpunan tu sebab aku suka, banyak aktiviti, banyak benda boleh tengok, banyak member boleh jumpa, tapi takde masa aku nak layan propaganda politik mengarut politikus-politikus ni.

kaizen said...

Gen Fujita : politikus2 nih sumer x sedar diri..giler kuase+duit jer...pergi menjalankn tugas x salah just acam mane kite bawak diri kat sane tu yg penting...all the best 4 u...

*kalo jadi marsyal tu byk la g travelling kn?? best x?? ce citer....

Gen Fujita said...

@Kaizen: Jaga checkpoint orang racing. Boleh la merasa tahan traffic light, dah macam polis trafik la pula. Ha ha...

Hanim Mahali said...

owh really??? hish, tak elok la mempergunakan Belia untuk kepentingan politik sendiri...Belia datang bukan nak dengar ceramah politik free tu... Sib baik eden tak p... hoho...

cik azeya said...

nmpknye ini entri serius.

~eZmALiZa~ said...

huhh...xsangkeee....sebbek xpegi aritu :D

Adam Roslan said...

Ambil pengalaman dan perkara positif. Negatif tinggalkan.

Pages

NuffX