Friday, May 06, 2011

Sem 6 di UTHM

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

selesai menjawab paper terakhir tadi ( programming computer a.k.a C )
maka selesai sudah semester ke-6 aku di UTHM...
setelah hampir seminggu meninggalkan blog kini aku kembali...

ececeh~~..ayat mukadimah.... giler panjang.... selesai sudah pengajian peringkat diploma bagi rakan2 sekelas aku...aku?? blom lagi...aku akan extend untuk 1 sem bagi mengambil beberapa paper yang tertinggal disamping me-repair 1-2 paper lain...

esok kesemua student2 final year nih akan bergembira & makan2 di rumah seorang lecturer kami Cik Alish...kemudian kami akan menggila di sepanjang jalan Bandar Bt. Pahat....

JOM TENGOK LIST2 STUDENT FINAL YEAR WAJIB BUAT :

1. Sesi bergambar kelas
yang nih mmg wajib la kn?? dari skola rendah bawak ke skola menengah smpi ke IPT mmg wajib...memula gambar SKEMA then CANDID time!!!!
*zaman dulu terhad sebab pakai kodak n camera....zaman sekarang...member2 pon dah ade DSLR...

2. Jamuan Makan2
yang nih pon wajib jugak...kalo boleh tiap2 sem nak buat kn??? yelah lepas ni makan mungkin sendiri2...makan dgn rakan sekerja@bos...makan dgn suami/isteri 
(sape yg kawen awal ek?? same2 la kite tggu kad undangan....)

3. Lepak/Shopping bersama
benda biase tp lepas masuk ALAM PEKERJAAN nih korg ade ke mase tok lepak2 ngan member2 korg?? lepas tu fikir pulak member2 yg jauh2 cam Terengganu, Kelantan, Sabah & Sarawak mmg komfom la nak jumpa setahun sekali pon susah..nak harapkan reunion?? agak2 korg la...paling cepat bape tahun baru dapat buat reunion?? xkn baru 2-3 tahun dah nak buat reunion kn?? komfom2 la 2-5 tahun pertama korg kerja tuh korg nak MANTAPKAN kewangan korg & kedudukan korg...tu belom pikir nak buat anak lg (bagi yang dah berkahwin)....so paling cepat pon aku rase ade la dalam 5 tahun...baru la korg nak buat reunion....

ni la 3 benda WAJIB buat bagi student2 final year...
kalau ade yg kurang korg boleh la tambah2 kat ruang komen bawah tu...



5 da sign...anda???:

Halusinasi said...

nak tambah lagi:

sesi mmbayar hutang2 yg tergendala sebelum ni, sesi meminta maaf sesama kawan, sesi memulangkan barang yang telah dipinjam...hehe

kaizen said...

haah...lupe plak...xper2...leh wat entry baru time tuh....

Nurul Afifah said...

mmmmm ye laa lepass nak dekat akhir tahunnn je mesti tgkap gmba pastu menggedik nak buat jamuan kelas ehehe... same lhaa

farhanieza said...

u extend?????? omaigod.....blaja elok2 r...hesss

kaizen said...

farhanieza : nak wat cmne kn...

Nurul Afifah : tu laa...da xleh nk ubah...

Pages

NuffX