Tuesday, May 10, 2011

Jangan Burukkan gelaran CIKGU !!!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

pagi seperti biasa aku bersarapan dgn Noh Hussin tapi kali ni kami bersarapan kedai depan U ditemani Adnan...balik dari sarapan sebagaimana biasa aku akan bukak paper secara online untuk membaca berita2 semasa...yela...nak beli paper x mampu... so bace secara online laa... free jerr....

tapi yang buat aku ter-sentap bila bace berita kat Metro 


erk!? kenapa mesti cikgu??
aku x pasti sama ada berita ni sejauh mana kebenarannya
tapi bagi aku benda2 macam ni x patut berlaku...
mak ayah aku cikgu so aku tahu bagaimana seksa mereka dalam mendidik anak2 bangsa

kepada rakan2, senior2 dan semua yang bakal bergelar cikgu/guru aku doakan korg boleh menjalankn tugas dengan cemerlang serta menjaga gelaran CIKGU yang ada pada korg...

4 da sign...anda???:

witLURVE said...

Kalo kesepian kenapa dia xmo ajak wife dia dok sama ek..?? terok la.. kesian budak yg kena rogol tu...

Farhana Jafri said...

hmm bnyak btul bnda buruk yg brlaku dgn gelaran cikgu ni.. dorang ptutny jd cntoh but now?? hrap gnerasi lpas ni pulihkan nme baik cikgu d ngara ni....

jemput singgah ANASAURUS :)

POSH76 said...

jalan2

kaizen said...

witLURVE : kite xtaw cter yg btol lg...sabar k??

Farhana : minx2 mcm tu laa

Pages

NuffX