Saturday, May 07, 2011

SAH !!! Dunia nak KIAMAT daa....

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

pagi sabtu yang indah...
lepas sarapan bersama Noh Hussin di kedai 'awek' depan rumah...('awek' tu xde lak arini)
seperti biase aku akan bukak beberapa paper online untuk dibaca..
kot2 ade berita menarik-tertarik kau mmg da-bomb...
sekali tgk berita kat Kosmo! Online

|
|
|

PELAJAR JUAL DARA bukan DARAH
ni bukan kali pertama aku baca berita macam ni...
x payah nak susah2 tengok kat negara luar..tgk jer dalam Msia ni....
student2 IPT kat Malaysia ni berapa ramai yang jadi part-time lover...
berapa ramai pulak yang mengandung anak luar nikah??

PUNCA BERLAKUNYA GEJALA SOSIAL DI MALAYSIA : 

1. kurang didikan agama
2. kurang kasih sayang keluarga
3. masalah kesempitan WANG

kenapa aku bold-kn pada point ke-3?? isu tu aku akan kupas dlm entry akan datang...

11 da sign...anda???:

PutRi_nAdiA said...

erghhhh geramnye tgok ,

kaizen said...

tu yg luar negara...yang dlm Msia?? mesti lg geram kn??

d.e.e.n.a.YAYA said...

apesal la sengal sangat....aishhh.

kaizen said...

entah laa...maybe sebab duit...

sYafIk-wAy said...

terkejut eden , ape nak jadi lah ngan diorang neh , huhu

kaizen said...

syafiq : cube fikir yg dlm Msia nih cmne lk??

farhan said...

mungkin diorang blum dpt hidayah...mana kita tau...jgn tgok org yg dah wat jahat..dia akan jahat dan tak leh berubah..mana kita tau dia akan bertaubat sebelum terlambat..mcm kisah pelacur yg masuk syurga sebab tolong kucing.mana tau nanti dia lebih baik drpd org yg alim..dan ada kisah org yg alim last2 kufur dgn allah..

Halusinasi said...

mengucap banyak2 je bila perkara ni terjadi...aduyai ...

Ini Kisah Tia said...

memang tak nafikan . budak2 IPT sekarang dah semakin teruk . bukan semua tapi ada segelintir . grr~

Liyana said...

wokey!!! Jom join my contest.. :)
http://sentuhanhatiliyana.blogspot.com/2011/05/sentuhan-hati-liyana-aku-dan-ibu.html

yaya_flanella said...

-_____-'

Pages

NuffX