Saturday, September 26, 2009

kerajaan perak ape kesudahan nye???

dah lame kisah ni berlaku...
tp bru2 ni aku nk tergelak bler tgk berita...
exco pelancongan ke ape tah...
nk gazet kawasan burung2 yg dtg berhijrah kat perak sane...
hahahahahaha
=))

korg ni blaja undang2 ke x??
bdak f6 pon bleh jwb la....
fazren..ni nk test ko...
kalo nk menggazet kwsan or menguatkuasekn undang2 perlu bersidangkn??
sama ada parlimen or DUN kn3???
yg korg x bersidang camne la korg nk gazet kwsan tuh...
hadoiyai....
pening2...
yg mane 1 btol smpi la ni xtaw...
semasa 'pengambil alihan kuase' dr MB lme :
DUN x bubar...
Speaker DUN pon x dpt perkenan...

Lepas 'pengambil alihan kuase' :
sumer xde....
bajet nk bg duit kat bilal n siak pon xde...

P/S : SUK perak ker yg berkuase???

3 da sign...anda???:

Hidayah Baik said...

baik2 tulis about political issues dekat blog.

kang tak pasal2 kena saman ;))

fafaz said...

yup!
if nak kuatkuasakan sesuatu undang2 kena bersidang dhulu kt DUN and then bwk ke parlimen utk deperkenankan sultan..
kalu tak, tak sah lah..
ok,dah jwb..
;DD

masterzul said...

alaaa... kerajaan ke pembangkang kee sume nye same jeee... mainan politik... pentingkan diri... tgok la kat selangor ni, kerajaan pkr pon x sekepale ngan pas...hancus...kan pentingkan diri tu...cm ne malaysia nak maju...

Pages

NuffX