Thursday, January 27, 2011

Tanda-tanda terkena sihir

kalau entry sblm ni aku cter pasal amalan utk mengelakkn sihir kali aku nk share sikit tanda2 terkena sihir. Kebanyakkan tanda2 ni dtg sama ada kita sedar atau pun tak je..bg aku yg pernah mengalami benda nih, aku tahu mcm mane sakitnye...meh kte tgk.....tanda2 nih aku senaraikn dr pengalaman aku sendiri+aku tny dgn org yg tlg aku masa aku sakit dulu..tanda2 nih korg boleh rase mase tidur atau pun mase berjaga tp aku ingatkan x semua yg aku listkan ni akan berlaku. Ape yg terjadi pd aku aku higlightkan gune kaler merah & yg tanda2 lain aku higlight gune kaler hijau.
meh tgk list bawah nih berserta sikit explanation :

tanda2 ketika tidur:
1. susah tidur malam
sukar tidur waktu malam - bg sesetengah org yg suke tido waktu petang, sukar tidur waktu malam adalah perkara biasa..ape yg aku maksudkn dkat sini adalah kesukaran utk tido yg melampau. Contohnya, mase aku sakit dulu [klik sini] aku kdang2 tdo ptg tp kebiasaannye mlm aku still boleh tido even lambat sgt...tp mase aku sakit tu aku x boleh nk tido even badan aku dah penat & rase mengantuk sesangat2..korg bayangkn la 2 mlm aku xleh tido...sikit jer lg aku nk masuk hospital time final tu...smpi satu tahap aku bergantung pd sleeping pills...

2. kerap terbangun malam kemudian sukar untuk smbg tidur & cemas x menentu
kerap terbangun malam kemudian sukar smbg tidur - benda ni mungkin korg xkn perasan kalo sekali-sekala jer...tp kalo dah smpi tiap2 hari baik korg check balik. Mcm yg terjadi kt aku..sblm aku sakit, mbr2 aku msuk bilik aku utk print asgmnt or wat keje ke hape ke..aku biase sedar mamai2 jer kadang2 x sedar pun...tp lpas aku sakit mbr2 aku baru pulas tombol pintu aku pun dah sedar..
cemas x menentu - perasaan cemas ni akan akan x kire mase..kadang2 tgh buat keje pon boleh dtg...

3. mimpi
mimpi - mimpi kt sini bermaksud korg bermimpi mahkluk/berada tmpt tggi/berada ditempat2 yg mengerikn@kotor & mimpi ni biasenye akan berulang2...
 
4. ketawa/menangis/menjerit ketika tidur
mengigau dlm bahase ringkasnya - kalau benda ni terjadi sekali-sekala mungkin xpe tp adalah diingatkn pd semua ibu bapa/adik beradik jika ade ahli keluarga yg mengigau hampir setiap malam tlg berjaga2 takut2 gangguan dr jin sbb budak2 kecik ni biasenye boleh nmpk benda2 halus ni..

5. berjalan ketika tidur
sleep walking - mungkin bg org yg percayekn sains akan anggap benda ni biase jer..tp kalau smpi satu tahap org yg sleep walking ni buat benda2 pelik wajiblah berubat secara batin.

tanda2 ketika sedar :

1. pening/sakit kepala tp sakit x dpt dikesan secara saintifik
pening/sakit kepala ni boleh dtg dr pelbagai sebab, magrain & power spek naik merupakan punca2 biase...tp kalau smpi dah buat CTscan pon xde ape2 jgak cubalah berubat secara batin pulak....

2. badan kerap lesu & fikiran x dpt fokus
badan kerap lesu - kalau badan korg kerap lesu even korg xde wat keje yg memenatkan badan korg..maybe ade yg x kene...
fikiran x dpt fokus - kalau korg rase korg x dpt buat keje/study dgn tenang & fokus mcm biase.. kemungkinan gangguan dr alam ghaib tu ade..

3. sakit pd anggota badan
sakit pada salah satu anggota badan - dlm kes aku aku sakit pd kepala, kebiasaannya sakit ni dtg mencucuk2 atau pun mencengkam (bg bahagian badan yg bersendi)

4. sakit dada/sesak nafas
sakit dada/sesak nafas - korg akan rase benda ni secara tetibe je..x kire mase & tempat

5. terlihat/merase ada benda dtg memerhati diri
ada sesetengah org dikurniakn kelebihan boleh melihat benda2 ghaib dan salah seorg dr team silat U aku boleh rase/nmpk benda2 ghaib ni. Bagi mereka yg dah terkena sihir sememangnye dorg akan rase/nmpk benda2 ghaib ni. Macam aku setiap kali benda tu dtg aku dpt rase dan x lame lepas tu aku akan sakit...

6. terdengar bisikan sama ada kerap atau sekali sekala
bisikan yg aku maksudkn tu x semestinya bisikan suara2 shj...bisikan ni dtg dlm bentuk nyaring atau pun berdesing (nk taw mcm mane..korg try off astro punye decoder tp tv korg biar on..ade bunyi halus & nyaringkn?? mcm tu la bisikannya...) bisikan ni biasenye akan dtg bler kita dlm keadaan leka, sama ada mengelamun/termenung/berangan tp ade sesetengah kes bisikan ni dtg secara tiba2....

meh aku story satu dua cter :

story 1 : 

abg sedare aku..dia ni dulu keje kt KL tp skrg dia balik kg sbb kena buatan org..drpd ape yg aku taw...ade sorg pompn kt tmpt keje dia minat kt dia..tp dia da kawin pon...so abg or bapak pompn tu yg hantar benda2 tu kt abg sedare aku nih...nasib la dia ade ilmu sikit...kalo x aku rase dah arwah...tp mase dia sakit tu mmg xleh nk buat ape laa..

story 2 : 

kisah ni berlaku pada sahabat aku sendiri, Mr. Double A..dia ni setiap kali final exam mesti ade nk kne tangguh or repeat paper..pasal ape dia kena biarlah menjadi rahsia...

story aku??
cuma puncanya..biar aku dan org2 yg tertentu jer tahu...

*next time aku akan share pulak ape yg patot dibuat kalo dah terkena sihir

12 da sign...anda???:

Muhammad Zulhusmi said...

aku akan nantikn post baru!! haha

aLiSh said...

isk jangan.... ciri sye semua ciri ciri kecuali nampak tu ada... uwaaaa betul ke ni .. tidak tidak takkkk

aLiSh said...

isk jangan.... ciri sye semua ciri ciri kecuali nampak tu ada... uwaaaa betul ke ni .. tidak tidak takkkk isk isk isk de de je menakotkan je post ni

aiSyah (", said...

slalu susah nk td0 >.<

tp bkn sihir k0t..hee

kaizen said...

zul : insya-Allah
cik Alish : x semestinye betol...
aisyah : isomnia kot...check doktor...

scratcher said...

awal sem ni lah ak rasa paling clear sangat.. tp skang ok lah pulak..

kaizen said...

noh : bkn kot...

Fatra said...

Sentiasala memohon pada Yang Esa...agar dilindungi dari segala bentuk gangguan jin, syaitan dan sewaktu dengannya...

Ayah aku ade kena buatan orang nie...tapi setakat nie alhamdulillah xde apa2 yang terjadi padanya...

Fatra said...

Majoriti orang xnampak silap dia...yang dia tau, dia je betul... Orang lain buat silap sikit abis nak balas dendam... apa lah nak jadi nie...

kaizen said...

fattah : tu la manusia...Ph.D tggi sgt...aku ni org Ph.D sbb pompn...bodo x?? sbb pompn sanggup wat perkara2 syirik nih...

Fatra said...

nak wat camne...resam kebanyakan orang macam tue...
Itulah kesan apabila nafsu melebihi segalanya...

kaizen said...

hmmm...btol tu fatah...

Pages

NuffX