Friday, February 11, 2011

dari mana datangnya??

"Kepercayaan datang dari keikhlasan..ikhlas datang dari niat..."
status FB aku suatu ketika dulu...

mcm2 ragam org ber-couple...
korg boleh tgk sendiri la kn...
bg aku ber-couple tu x salah...
tp kalau ber-couple smpi tahap bukan2 tu mmg aku hangin jgak...
bukan2 kt sni maksud aku klik sini dlu sblom korg bce yg lain....

paham x??
penah x korg jmpe bf/gf cmni??
yg giler mengongkong pasangan masing2..
ok..maybe ade yg kate..'dia buat untuk kebaikkan aku' untuk protect bf/gf masing2...
ade betol & salahnye...
yg betolnye : kalo perkare yg 'dilarang' oleh bf/gf tu berlawan dgn syariat+undang2 negara mmg ptot pon...
yg salahnye : perkare yg 'dilarang' tu x salah tp bf/gf komfom x bg kebenaran...(senang cter ni la yg dinamakn mengongkong...)

aku ade 2-3 member yg mcm ni...
ade pompn ade laki...
bukan nk merendah2 kn kaum hawa tp hakikatnye kaum hawa ni lg senang kena control...
bg aku 'bukan senang kena control' tp dorg mcm rela dicontrol
meh tgk kisah kwn2 aku...

kisah 1 :

aku : weh!! asal ko baru add aku kt Fb nih?? ko remove aku ke??
member : aritu bf aku remove ko...hahaha
aku : bapak jeles gler...member je pon....
member : nk wat cmne kn...aku klo kuar dating ngan de...hp kne letak ats meja...klo msg masuk dia bace dlu..klo org call de tgk sape then baru kasi aku jawab...klo xde name mmg de yg jawabkn....
aku : pergh... baru bf weh...bkn suami ko...

kisah 2 :

member call aku(kt hp naik no jer..)
aku : hello??
member : hello!! atim...
aku : eh!? ko...ni no mane lak nih...men tukar2 jer...
member : ko cm x bese lak...kedit aku xde...
aku : dah bese sgt...ni balak ko x jeles ke??
member : x la..ni pakai no de laa..de dok membahan aku...de kate aku pendek...
aku : mmg pon....
member : wehh!!!!
aku : ko nk manje2 ngan aku wtpe...nnt balak ko marah aku...hahaha
member : ni tepon nk ucap tq jer sbb ko tlg aku aritu....
aku : xde hal laa...

bg mereka2 yg berkapel aku nk ajak korg berfikir...
perlu ke korg control pasangan masing2??
di mana kepercayaan korg pada si 'dia'??
kalau korg percaya pada si 'dia' situasi kisah 1 kt ats xkn berlaku...
bukan tu aje..x perlu smpi nak kena bgtaw emel & paswod laman so-sial/ym/skype/gtalk/msn dll....

 
Trust Quotes



*baru bf/gf dah buat mcm laki-bini lak...sedar2 la sikit...duit pon harap mak bapak+duit pinjaman...

16 da sign...anda???:

CIK FAFAZ said...

huhu.
sebaek lah i single.
(:

kaizen said...

bkn kite kapel ker??

Muhammad Zulhusmi said...

ish ish ish.

kaizen said...

ko pon same jer zul..

Arepeace@ M.H.B said...

oi..aku single dow..hahaa

kaizen said...

ye la tuh single..
sbb ko byk men dotA...

farida amira said...

derrr tak payah laa nak kongkong sampai mcm tu skali. kalau dah jadi laki bini takpe ah gakkk. nasib gua masih single .

kaizen said...

bkn sy yer cik fyda...

gEe said...

stuju sgt tu. kapel x smstinye hak peribadi pun psngan kne tau. ape ke bengong la org mcm tu.

kaizen said...

taw xper...

Imran nyambek said...

tak nak capel.hehe

kaizen said...

xnk capel tp nk kawen kn???
wahahaha

biruhornet said...

naiiisss. nak lebeh kawen dulu maaa

kaizen said...

btol tuh...
bler da kawen bru btol ade hak kn....

~naddy~ said...

betol2.. baru je couple. blom kawen lagii. tak suka cmtuhh. hoho

kaizen said...

taw xper....

Pages

NuffX