Saturday, August 13, 2011

Dah cakap JANGAN tapi BUAT jugak....

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

entry kali ini untuk mengingatkan diri serta rakan2 blogger, rasanya dah ramai blogger otai pesan benda yang sama tapi still ada blogger yang buat jugak...

1. Music di blog

nak letak lagu pada blog masing-masing memang tak menjadi masalah aku tapi 
pastikan music player anda -->

1. boleh di-Pause/Stop
2. terletak di tempat mudah dilihat untuk di-Pause/Stop sekiranya reader merasakan lagu pilihan anda membuatkan mereka terganggu

2. Cursor 

kebiasaan cursor yang fancy ni di blog2 kaum Hawa, dengan tulisan keliling cursor, blink2 pada cursor,
pastikan cursor anda -->

1. tidak menggangu pembacaan reader
2. tidak menyukarkan reader untuk klik pada 'Post a Comment' & link2 lain

3. Efek melampau 

juga biasa kelihatan di blog kaum Hawa, efek salji/bintang turun bagai pemandangan yang indah ni buat semak & mengganggu pembacaan reader blog anda.

4. Gambar

bagi blogger yang sedang berkasih-sayang atau dalam istilah mudahnya ber-couple elakkan meletakkan gambar2 anda beramas-mersa di side bar blog kerana sesetengah reader (terutama aku) geli geleman tengok korg mcm tu...

Sampai sini dulu ye kawan2 harap2 entry ini membantu anda dalam berblog....

JANGAN lupe join SINI kalau nak DUIT RAYA

*Iklan Blog* --> Blogger ni cakap Chubby & Gemok tu berbeza!!!
*Pastikan korg mekap kereta lawa2 baru la ade chance nak iring Diana Danielle kat SINI

33 da sign...anda???:

Yaya said...

aku kalau jumpa blog camtu mmg cpt2 lari!

CiK GorGeouS ! said...

gambar kapeL tak bLeyh bLah Lovey dovey...adoiiii~

myra yusreena said...

huhu..dulu pasang lagu gak kt belog..tapi bile bukak byk2 tab,semak gile byk lagu terbukak..huhu

so dah buang da! ;DD

Clara said...

biasalah tu, ble org kte jgn, otak diorg mungkin dapat message yg sebaliknya..

=P

*teringin psg lagu kat belog. Tapi ble fkir balik, klu psg kt belog, mcmlah org nak dgar.. hurmm..*

Amirul Amin said...

nak letak game kat blog bole takk??
hehehe :P

LiFe KaMi said...

selamat kami tak buat semua tu..hehe
kadang2 mmg tak bole buat apa dah mereka suka benda begitu..

ain fathihah said...

betul. tak minat blog macam tu

zalikhaazman said...

heheheek..hatim,jum ltk gamba kite lovey dovey la mole?haahha ;p

Asyila Zainuddin said...

haha.. nasib tak buat semua tu.. :)

azrijohan said...

muahaha...semua macam pompoan je yg buat...(asyik2 pompoan)


jom join : http://ping.busuk.org/view/16917

myravea said...

ahaa..kalau part letak lagu dalam blog, boleh kne heart attact!haha..n part letak gmbr beramah mesra itu pon kadangkala agak geli melihatnya =.=

sully86 said...

sangat setuju dengan statement yang dibuat, terutama efek, cursor dan lagu lagu dalam blog tu...kalau tak buat dengan betul. Amat mengganggu

ILA HonEyBuNNy said...

baiklah...

terima kasih ingatkan...jap nak balik cek blog..heheh

Fafa Adnan said...

aku tak buat kan blog macam tu? haha.

ridoma said...

betul tu !!! hehe kadang tg syok2 BW malam2 tbe2 kua music! terkejut aku..

pastu kadang ilang mud aku nak baca entry org yg ada gmbar cple yg agk mympah d pandang...

Hakim said...

betul aku setju...biasanya mesti blog perempuan..kehkeh

emy zulaiha said...

memang! emy pon xsuke blog yg ade lagu2 tapi xleh nak stop pause bagai..semak otak! hehe =)

Ain Zulaikha said...

nak buat jgk lah hehehehe ;p

selamat puasa....

Nur Hamizzah said...

agak2 blog aku masuk dalam kategori yang mane ea? hahaa. anyway. student uthm eh. haha. aku follow :)

Cik Bell said...

sokong gilerr~~
tenkiu berkata2 bg pihak bell..cewah!!(perasan la pulak)haha..

An Najwa said...

entry yang ringkas tapi PEDAS!! terbaik la...haha

ouh iena said...

btol3 ^^

Faaizz d. Zul said...

betul betul betul. dah cakap Jangan tapi buat jugak...

in general, mmg readers akn cari isi dlm entry instead of kagum dgn decoration blog yg kau dah listkan ni.

tp, to be fair, aku anggap ini entri utk show preferences kau bila nak blogwalk kan?

aku pon lebih kurang, aku lg suka penulisan ala-ala profesional. tapi kpd sapa2 yg "buat" cenggini, takde isu pon, lain org lain preference dia. XD

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

yeah..sila ambil perhatian ye adik2.huhu~

Abe Goreng said...

Kalu mak aku tahu ni, dh lame org yg degil tu kne pulas telinga.HAHHA.

Cara Pantas Setel Masalah!!!

asnizaziz said...

kalo nak letak google translate boleh?huhu

izwanyusof said...

tak minat loading lambat dan berat sebab makan bandwidth broadband woo.. T_T

Cik Zety said...

haah :) betul betul :D

Ubey said...

tgh ramas2 tu. haha. ayat cantik punye. tp asal certain blog pompuan super duper berat gle kaw2 ek?

kaizen said...

yaya : larik cecepat!!!

Cik gojes : mmg lovey dovey smpi nk muntah

myra : gud!!

Clara : on kat PC/lptop dgr sendiri nk karok pon xpe.. hehehe

Amirul : game?? CS?? DOTA?? ko buat blog forum tok game laa hehehe

LiFe KaMi : tu la kn.. nk buat cmne...

ain : kalo tajuk btol2 menarik tu xpe gak....

zalikha : boley ke?? kang ade yg jeles u... hahaha

Asyila : elakkn

azrijohan : dah nisbah blogger pompuan lg byk dr blogger laki...

myravea : sila muntah di luar blog... hehehe

sully86 : sng cter xyah letak la..

ILA : kalau ade sila pastikn tidak mengganggu

fafa : ko kn baik... hehehe

ridoma : sila pangkah kalo cmtu.. hahaha

Hakim : mmg slalunyer cenggitu laa

emy : gud job...

Ain : oo nk buat ea... geget kang...

Nur Hamizah : entah laa... kalo x buat tu kire bagus laa...

Bell : sebarkn kn yer... hehehe

Najwa : sakit hati kot...tu yg jadi PEDAS

iena : setuju gak ek??

Faaiz : yup2.. terpulang laa tp seeloknya elakkn sbb nk permudahkn reader...

kak maera : tq skong...

Abe : hahaha smpi libatkn mak nmpk....

asniaziz : ok gak tuh leh translate blog dlm ape2 bahase

izwanyusof : mmg mkn bandwidth berukben laa

Cik Zety tq skong...

Ubey : tu sbb dorg taruk tah hape2 widget kat blog...

meaw said...

biasalah,tu kena didikan,hehe....



p/s: kaizen, firstly...kenapa mintak tips gitu? cepat jawab,haha... tapi tape, nanti meaw buat entri dan kasi pada kaizen kay... :D

kaizen said...

meaw sbb sy urus 2 blog setakat ni... n maybe akan ade 1 lg blog akn dtg.. tgh menyusun langkah

Eyra. said...

Setuju setuju setuju dengan semua point anda! Tak suka blog yg berat n serabut so terus chow ajeee ;D

Pages

NuffX