Saturday, July 02, 2011

Artikel Student UIA YANG SEBENAR

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Baru-baru ini aku terbaca pada blog Andyhowt pasal statement seorang student Universiti Islam Antarabangsa (UIA). Bila aku habis jer bace aku terus share dengan member2 aku yang belajar di UIA, memandangkan aku ni bukan student UIA jadi lebih baik aku dapatkan penjelasan dari member2 aku yang belajar di sana. so jawapan mereka adalah seperti yang tertera di bawah : 

please read the whole of the stories.
bukn nk back up
tapi ni memng btol.
tak semue jaht.
tpi adt lah kn, tak semue orng tu baik. ade yng baik, ade yng tersasar skit.. yng pasl tutp aurat tu. tak setuju lgsng. mne ade yng free hair. tpi klu ko dtng cni. thn nmpk orng yng free hair. ko tnye lh die. die ni student ke tk? klu student, btol ke die islam.? klu bukn student means die visitor and they come in in IIUM becasue of work. talking about student non-muslim. memng diorng ade beljr kat sni.. dan dirong wajib menutup kepale. dah nme pon non-muslim. cmfm2 lh die tutup kple je. rmbut yng terkeluar mcm jambul tu memng ade lah..
- Amira Izzati

Pemakaian tudung di dalam kampus UIA sudah lagi tidak diutamakan. Pameran rambut boleh dilihat di mana-mana sahaja dalam UIA???????langsung TAK setuju....sebab...bdk non muslim pun pakai tudung jugak...n ak tak rasa stdnt uia yg buat artikl ni
- Haida Hassan

Ade betulnye gak ape y penulis ni sampaikan.. tp xsemuanya betul n tepat.. cthnye, pameran rambut tu, mane ade merata2 free hair kat uia ni.. Pd aku dia ni ade la gak menokok nambah cerita2 psl uia...
- Raja Zhafri

xsemua perangai baik, xsemua perangai buruk... tp secara jujur, ada sstgh yg aku kuciwa sebab dalam kampus pakai tudung, keluar pintu pagar je terus free hair. *aku duduk gombak, selalu lalu depan uia, ada pasar malam hari rabu, jadi tengok ngn mata sendiri.. pasal kapel takat nih xpnah tgk lagi la student yg pegang2 tgn... =.="
- Zulhusmi [bukan student UIA]


aku bersetuju dengan Zulhusmi, bukan UIA jer tapi dari zaman sekolah lagi aku tengok benda ni. Zaman sekolah dulu semua wajib pakai tudung tapi bila outing?? bila time balik rumah?? sebelah kaki jejak keluar dari pintu pagar jer dah bukak tudung... tayang rambut yang berkarat2 tuh.. konon urban laa...

*kalau korg rajin jom la join kontest yang cam best kat SINI, SINI & SINI

5 da sign...anda???:

i'm ezza haniza said...

yeah .saya as budak uia pn rasa mcm tu jugak .. merepek lah ,pameran rambut merata-rata ..hissshh..

mmg la,lelaki takkan nak pakai tudung
plak kan?ekekekeke

Atiqah Wadiah said...

dulu penah p UIA..sume pakai tudung n non-muslim pon pakai..dorg blaja guna al-quran 4 medic student klu x silap..
p/s:folow u

Halusinasi said...

alahai..kenapa nak salahkan UIA sahaja?

byk lagi U, Poli atau kolej dah kuat kuasakan pakai tudung itu wajib..tapi, luar kampus, ramai yang buka tudung. Free hair...

Masing2 dh besar...fikir2kanlah

Liyana Zahim said...

Sy pon dak UIA,, OK, frankly speakin U tu takdela islamic mne... Admin die kekdg bersifat orthodox gak.. Sy knl sorg student islam tp org sabah.. Muke mmg cina habis.. Tp die islam.. Kekdg die selambe je p library tak kai tdung.. Tp so far die sorg je la nmpk cmtu..

Evn pelawat bkn islam pon kne kai scarf.. Tp ade gak mak datin yg selamba tak kai tdung.. Almaklumlah jambul tu daye penarik.. Ahakss..

Tp sudent uia rmai p clubing oooo.. Besela bekawan dgn international students kekununnyer.. Lau kt fb bsepah dak2 UIA yg fre hair p clubing pkai ala2 amerika..


Huhuhuhu~

kaizen said...

ezza : kalau laki pkai tudung tu nk kiamat kot..hehehe

Atiqah : tq follow.. need ur opinion on this blog

Halusinasi : btol3...

kak Liyana : sendiri maw pikir la kak.. masing2 dah besar... mak pak dah bagi didikan mane yg termampu kn??

Pages

NuffX