Thursday, July 07, 2011

Rezeki Allah s.w.t yang bagi BUKAN ko derr....

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

entry kali ini aku nak berkongsi cerita pasal pendapatan (duit) dari internet. Says.my & Churp2 merupakan 2 syarikat pengiklanan yang tidak memerlukan blog, login pon hanya menggunakan akaun Facebook masing2. Mudah bukan?? akan tetapi ada juga insan yang tidak memahami. 

Bila dah join Says or Churp2, apa yang perlu dilakukan adalah menyebarkan iklan mengikut link yang telah di khaskan untuk kita tadi sama ada menggunakan e-mel atau laman2 sosial seperti Facebook & Twitter. Aku seperti manusia lain menggunakan FB sebagai 1 ruang untuk mengiklankn link2 Says & Churp2. Selalunya aku akan promot iklan2 ke wall member2 sekolah & ruang group batch aku.

Namun bukan aku sorg jer yang buat macam tu... ade lagi rupnyer kawan2 aku yang buat macam tu... so kirenyer ada persaingan di situ. Tapi aku x kesah... sebab aku percaya jika rezeki ada di mana2, aku ade blog & diblog aku x lupa untuk selit2kan link iklan2 tu secara terang2...

Lumrah alam... ade pro & con dalam sesuatu hal... dalam aku dok post kat wall group tu ade pulak yang x senang duduk...

PRO
aku --> post iklan ajak member2 join buat duit secara online(join iPanel)
kawan A : benda ni betol ker?? bleh caye ker??
aku : boleh jerr.. aku dah join...
kawan A : brape banyak ko dah dapat??
aku : ade la sikit.. kalau rajin banyak la dpt... aku buat sikit2 jer...
kawan B : benda ni boleh pakai.. aku pun dah join.. byk lagi company buat camni yang penting rajin jer...

CON
aku --> post iklan+tambah sikit2 ayat untuk menarik minat kawan2
kawan X : dah bape banyak duit ko dapat??
aku : ade la sikit... dah boleh cash out daa ni...
kawan X : sekali klik ko dapat bape??
aku : 20-40sen jer...
kawan X : JANGAN HARAP AKU NAK KLIK!!!
aku : errr...--> malas nak layan orang macam ni...

untuk pengetahuan anda2 semua yang bersikap negatif macam yang kat atas tu... kalau korg rase korg x klik iklan2 aku tu boleh buat aku mati korg SILAP!!! korg x klik aku x rugi 1 sen pon.... aku x buang tenaga & masa pon sebab ramai jer yang klik iklan aku tuh... bukan nak riak atau menunjuk hebat tapi korg fikir2kan laa... kami ni bertindak sebagai promoter iklan2 tu & di bayar mengikut kadar2 tertentu... persoalannya di sini ADAKAH SALAH KAMI MENCARI REZEKI HALAL DENGAN CARA YANG SEDEMIKIAN?? cara kami menggangu anda sekalian?? ADAKAH KAMI MENGGUNAKAN KATA2 LUCAH MAHU PUN KESAT SEMASA MENGIKLAN??

kawan2 sedar la REZEKI tu ALLAH S.W.T yang bagi... bukan korg... kalau dah tertulis di Luh Mahfuz yang aku xde rezeki(x dapat duit dari iklan tu) mmg xkan dpt duit la aku... apa yang aku lakukan hanyalah usaha & berdoa semoga ada rezeki dari usaha2 aku tu... renung-renungkan dan selamat beramal...


*anda semua dijemput ke Event F&N untuk mencipta REKOD & sertai contest INI untuk peluang memenagi iPad 2

5 da sign...anda???:

i'm ezza haniza said...

betul jugak tu yee

Liyana Zahim said...

T nka dlte nufnang ar.. Cam hape je menatang iklan tu~

farhan said...

nuffnang ok kot....btultu..tapi apsal rmai tak nak klik iklan churp2 aku..ade yg kata..apahal nak klik iklan tu.jgn harap...wat rugi masa je kau promote iklan tu...org dah tau dah..takde org punya akan klik

kaizen said...

ezza : mesti penah kene ni...

kak Liyana : churp2 tu lain care kirenyer kak...

Farhan : try selit2 kat dlm blog lepas tu jgn lupe gunekn ayat2 yg menarik tp jgn smpi ade kes tipu pulak yer...

Jasman said...

situasi kat atas tu pon aku lalui jgk apan...siap kutuk lg blog aku tu..sabar je la..hehe

Pages

NuffX