Wednesday, July 06, 2011

Korg MESTI ade kawan macam ni... [Part 1]

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Entry kali ini aku nak bercerita pasal KAWAN. Hidup kita sentiasa memerlukan kawan tidak kira kawan sekampung, kawan sekelas, kawan sebaya dll. Tapi aku pasti korg semua mesti pernah ada kawan2 kat bawah ni...

1. Kawan yang suke ber-hutang

situasi diawal sem
aku : hutang print ko dah rm5.. campur sem lepas dah rm40++
kawan A : nanti laa... loan x masuk lagi kan??
aku : sesuke hati ko jer... dah la dari sem lepas lg ko x bayar...
kawan A : rilex laa dapat duit PTPTipu nnt ak bayar...

situasi dihujung sem
aku : hutang mane?? da lebey rm50 ni!!
kawan A : rilex laa.. ujung sem ni...
aku : kate dpt loan nak bayar!!?
*kalau bapak aku tuh tukang cop duit pon bukan bapak aku bagi duit tok ko berhutang la wei!!

2. Kawan yang mulut xde insurans...

kawan A : ko taw x si X tuh?? mulot pong pang pong pang...
aku : aku dah malas nak layan laa... lantak dia laa
kawan A : cakap nak bom jer.... bila buat habuk pon xde....
aku(dlm hati) : ko cakap macam ko PERFECT!!
*kawan makan kawan...

3. Kawan yang x reti nak hormat hak org lain...

situasi...

aku tertidur pada satu petang... bangun dari tidur aku duduk di beranda untuk mengambil angin... dalam keadaan mamai tu aku terlihat hanger baju aku berderet digunakan oleh org lain... aku masuk balik bilik untuk memastikan hanger aku ada ke x di dalam almari... SAH!!! memang xde!!! ciss!!!

malam tu...

kawan A : weh! aku pinjam hanger ko petang tadi
aku : x reti nak cakap dulu ker?? pakai sedap jer rembat!!

*aku nak rembat tok pinjam pon aku inform dulu kat member serumah/sebilik

3 jenis manusia ni mesti ade dalam hidup korg at least korg pernah ade, bagi yang belum berjumpa dengan kawan2 jenis ni korg mesti jumpa satu hari nanti... mungkin korg akan jumpe masa di universiti.. mungkin semasa zaman kerja...

aku mencari ramai sahabat bukan ramai kawan. Ajak kawan2 atau saudara mara yang terer ber-shuffle atau break dance jom ajak join F&N Biggest Dance Mob. Bagi yang suka ke konsert2 boleh ajak kawan2 jamming ke konsert INCUBUS!!

3 da sign...anda???:

daylachan said...

kadang2 kawan baik sendiri pon ada macam tuh...tp kite sebagai sahabat pon kene sabar,sbb tak semua manusia perfect...kdg2 aku pon mcm tu kot...

Halusinasi said...

sabar jelah...kawan makan kawan tu memg selalu terjadi...sakit hati sgt2...

Solihin Zubir said...

ahahaha.. memang.. sgt ada!
kdg2 kita ni punyala nk jaga hati membe..
tp membe lgsg x jaga hati kita..
adess... sabaq ja..

Pages

NuffX