Thursday, July 28, 2011

NIAT [ Spontaneous Thursdays ]

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

*kaki Shopping mesti suke ni & bagi yang baru kawen mesti nak beraya sakan tahun ni....
Ke-PERCAYA-an datang dari ke-JUJUR-an,
Ke-JUJUR-an datang dari ke-IKHLAS-an,
Ke-IKHLAS-an datang dari NIAT...
renung2 kan dan selamat beramal ye kawan2...

*Iklan Blog* --> Blogger ni cakap jangan pandang REMEH tentang solat
*Korg taw rahsia Superhero?? ni jawapan dia... & setiap superhero ade kereta... kereta bagi Captain America adelah.... NI...

12 da sign...anda???:

cik dot said...

yup3. btul3.. ^^~
niat kne btul...

Goblogz said...

setiap perbuatan kena ada niat.. aku setuju ngan ko

Goblogz said...

n dah folo blog ko

kaizen said...

tq sudi komen cik dot & Goblogz

ade entry abru post kat komen ni k?? leh terkam blog korg lg...

Farhana Jafri said...

sume bnde brgntung dgn niat sseorang.. baik niat dy baik la jgak amalan dy :)

msredcheesecake said...

pengakhiran yg baik bermula dengan niat yg baik jugak...

Nur Hazlin said...

niat tak menghalalkan cara :D

HAZWANmohd said...

mulakan hari dengan niat yang baik!.

ain revival said...

niat yang baek da dapat pahala kan?

kaizen said...

farhana : btol tu

msredcheesecake : tepat skali... semua tu takdir...

Hazlin :sememangnyer btol!!!

Hazwan : Insya-Allah

Ain : mmg!! niat jer nk buat benda baik dah dpt pahala...

MissVanilla said...

niat diikuti dengan perbuatan kita. jika niat kita x baik maka perbuatan kita juga tidak baik.

Shahrul Izwan said...

niat itu penting! salah niat dlm melakukan sesuatu perkara maka salah la pelaksanaannya nanti! even dlm beribadat, kalau berniat sekadar utk menunjuk2, Allah xkan terima ibadat kita tu! :)

Pages

NuffX