Sunday, March 27, 2011

Kagum dengan Artis yang berilmu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

pukul sedar x sedar dah pukul 5pagi...
waktu org lain tido dengan pelbagai gaya aku lak dok buat keje...
dah bosan+xde idea nak buat keje...Blog-Joging dulu [ b4 jog dgn team kul 9pg nnt ]...
 time tgk kat FB tetibe Lisa Surihani post ni Klik SINI

dari situ timbul idea untuk type entry ni...
sebelum kita pergi lebih jauh cuba korg fikir berapa banyak artis Msia ni ade degree/Master/Ph.D??
ade x?? ade x??
mesti la ade...

meh tengok kat bawah ni : 

1. Heliza : Ijazah Sarjana Muda Pendidikan ( Biologi & Kimia ), UMS

2. Lisa Surihani : Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (Kepujian), University of Aberystwyth, Wales, United Kingdom

3. Azhar Sulaiman : Bachelor of Architecture / Advanced Study University of Kingston Upon Thames London

4. Yuna : Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (Kepujian), Uitm Shah Alam

cukop kot 4 artis aku bagi...
yang aku kagum dengan dorg nih sebab dorg mempunyai ilmu yang berlainan dari bidang seni(berlakon/bernyanyi)..artis yang mendapat pendidikan dlm bidang seni aku x kire...sebabnya itu dah mmg masuk dalam bidang dorg pon kan..serupa dengan kita...yang belajar kat IPTA/IPTA tu semua teori semata2...cabaran yang sebenar adalah alam pekerjaan & kehidupan seharian!!
berbalik pada link kat atas tadi...
ape yang aku nak katakan adalah bila artis tu mempunyai ilmu/akal fikiran yang matang maka xde la jadi hal seperti INI...
korg fahamkan maksud aku??
artis yang berilmu akan berfikir sebelum menjawab & menjawab dengan tenang.. x melatah...

*dengar citer Vee (Vanidah Imran) pon nak sambung study...ke dah sambung study??
*Selamat study kepada semua...

12 da sign...anda???:

mia.lia said...

yuna lisa !
hahaha.. pandai upenye

husna nabila said...

tu la... kirenye dorg ni klu bukan artis ade je duit salur dari tempat lain..
berilmu

kaizen said...

mia.lia : dorg pentingkan pendidikan taw...

husna nabila : btol tu....

y u y u Z u l a i k h a said...

Dr.Fazly lagi bestt!

kaizen said...

yuyu : ceciter psal Dr. Fazley n tlg jgn kate awk minat dia sbb dia hensem....huhuhu

nur amalina bt athman said...

i like lisa

sab said...

thanks. anda dh jd followers ke 1000 sy :)

kaizen said...

amalina : me tooo....

sab : tq sudi follow...

Bro Framestone said...

bro pun nk sambung study gak

kaizen said...

bgus la bro....siyes jeles tgk org pndi2 nih....

panda putih said...

baru tahu pasal heliza ngan azhar.. haha

kaizen said...

panda putih : ish3....

Pages

NuffX