Thursday, March 17, 2011

Lelaki VS Perempuan [Part 1]

Assalamualaikum & Salam sejahtera

entry kali nih aku nak share beberape perbezaan Lelaki & Perempuan
tanpa membuang byk masa jom tgk kt bawah nih...

1. berbual

lelaki : biase berbual mengenai kerja/masalah2 setempat/kereta & moto dll
perempuan : gossip+mengumpat artis/rakan sekerja/jiran tetangga selain menabur fitnah(yela..dr mengumpat tu la timbul fitnah)


2. cara panggilan/nada perbualan

lelaki : kasar dan penggunaan kata2 kesat adelah biase..kecuali yg jenis2 nyah/sutun dan yg same jenis dgn nyer...

perempuan : lemah lembut smpi kdang2 x dengar bler dorg pggl/bersuare...kecuali tomboy/pengkid dan yg sekaum dgnnyer....


3. kerja (asignment/homework)

lelaki : lebih simple dan selalu berpegang pd prinsip "asal siap"
perempuan : lebih teliti+kreatif


4. shopping

lelaki : x memilih sgt...prinsip membeli "murah & selesa"
perempuan : cerewet sgt....prinsip membeli "cantik/cute+kaler pink menjadi keutamaan...harge pikir kemudian"


5. membeli kereta

lelaki : memikirkan byk aspek seperti kereta mengikut kegunaan(jarak jauh/jarak dekat), kos petrol(petrol makin mahal bukan makin murah...), keselesaan, plg penting KESELAMATAN!!
perempuan : yg plg kiut menjadi keutamaan...


6. servis/repair kenderaan

lelaki : kalau boleh dorg nk repair sendiri jer....
perempuan : sikit2 "Hello...kete i rosak bla bla bla....." pastu...tow truck mari.....


7. aksesori

lelaki : spek hitam, kasut, jeans, kdang2 t-shirt yg brand sket....
perempuan : tudung/shawl, baju xyah cter laa...kasut berpasang2 rantai, gelang, jam tangan yg kiut-miut

8. keluar dating/hangout

lelaki : aksesori kt atas tu+minyak rambut/gel+deadorant kasi wangi skit jer
perempuan : aksesori kat atas tu di-doublekan+make-up 2-3 inci...

9. berbelanja

lelaki : bab kewangan nih lelaki mmg fail..sbb tu lelaki bujang ujung bulan jer makan mee segera/telur goreng/sardin....

perempuan : dorg maybe terer bab pem-bendahari-an nih tp....dorg kalah dgn nih 


10. apabila tercetus masalah/isu

lelaki : berfikir secara logik
perempuan : berfikir dengan emo nyer...
logic vs emo

*setakat ni dulu penilaian aku...
*sape2 nk tmbh boleh komen kt bawah....
*minx maaf kalo ade salah silap...



13 da sign...anda???:

Ery Farieha said...

kehkehh
perbezaan tu la yg melengkapi lelaki dan wanita :P

Bro Framestone said...

he..23x

no komen :) nanti kena serang

taufiq helios said...

muahaha...ada betolnyer sesetengah perkara tuh...tapi ada yang TH sniri kurang setuju :)

kuzer miyo said...

xsume kot wanita pakai makeup 2-3 inci ? wahahahaha!

hakikat tu ler lelaki dan wanita . tp entry hang cam sblhkn lelaki jerk .wakakakaka! :)

MyRa QuEeN said...

bab gosip 2 laki pon gosip lg teruka la...

mhdrdhwn said...

no 8 tu berdekak la..

2-3inci tebal make up

kaizen said...

ery : btol tuh...

bro : ape mksud 23x tuh dr twitter smpi ke sini...huhuhu

TH : tlg tego..huhuhu

kuzer miyo : dah aku lelaki tu yg nmpk byk sebelah lelaki...huhuhu..terbias kot...

myra : mmg pon...huhuhu

mhdrdwn : berdekak??

mhdrdhwn said...

berdekak =ketawa besar:D

kaizen said...

mhdrdhwn : owh...

budingyun said...

haha..tepat sekali..

kaizen said...

budingyun : tang mane tepat tuh??

zalikhaazman said...

hahaha..mestilah pompuan dan lelaki berlainan..kalo sama..xmolela nak berkahwin!melengkapi antara satu sama yang laen..x gitu?haha

kaizen said...

yup!! mmg saling melengkapi cik ika...

Pages

NuffX