Wednesday, March 09, 2011

Trend Sekarang, Couple Break, Couple Break Lagi

http://www.broframestone.com/2011/03/broframestone-ditanya-couple-break-couple-break-trend-remaja-sekarang/

broframestone ckp ni credit to Nur Qasrina
ok aku join segmen ni dr blog BroFramestone...
siyesly aku ke-bizi-an+ketandusan idea utk menulis ksang nih....
korg pon prasankn bape lme aku x hapdet blog....

so berbalik pd tajuk kt atas tu...
aku bg dlm bentuk point jer....snang skit nk elaborate/explain kt korg kn??

positive

1. belajar byk bnde dr life/bercinta - biasa la kn...kalo korg buat couple-break-couple-break ni komfom korg boleh blaja byk benda x kire dr pasangan korg atau pon dr diri korg sendiri...
2. faham perwatakan manusia(ragam/sifat dll) - smpi 1 tahap korg da boleh bace kalo sorg laki/pompn tu nk ngorat korg kn3?? kire korg ni boleh diberi gelaran DR. CINTA

negative

1. smpi 1 tahap org yg couple-break-couple-break ni xkn caye kt CINTA 
2. org sekeliling akn pandang serong kt org jenis ni
3. kalo org jenis ni mmg player mcm2 benda boleh jadi cnth : kena ugut/blasah dgn family x-bf/x-gf, terkena 'buatan' org dll

tu je la kot...
aku da x boleh nk berfikir secara meluas lg akibat tensen..

*aku nk dgr pendapat korg pulak...

22 da sign...anda???:

ann said...

biasa nya kite akan bertemu dgn org yg salah dulu sebelum ketemu dgn org yg betul...pengalaman mengajar kite..dan andai hati tidak ikhlas maka terjadilah trend couple dan break ni..tol x?

Muhammad Zulhusmi said...

apakah ini...
=.="

kaizen said...

anis : tq...
zul : wat2 xtaw lk...

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

ini semua dunia...

kaizen said...

LT Gadis Senjakala : yup!! dunia semata2...

Bro Framestone said...

ops terkena buatan orang ek...

ada gak kebarangkalian itu :)

kaizen said...

bro : yup...sy pnah kne buatan org...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

ntahla..maybe la jd trend..huhu~

psl header, maera takde la terer sgt..kalu nak, email detail kt evira85@gmail.com ea.. =)

kaizen said...

ok maera...

bun said...

alamak,em,dipikirkan balik memang ade kebaikan tapi 1 dalam 10

dari broF

rina said...

btul...tq sbb bg stu lg definisi psl couple n break ni..

kaizen said...

bun : btol tu...pkir2 kn laa...

rina : sesame....

Qaseh dalia adelia said...

kapel break2 mmg lame2 akan bosa..dah serik dgn cinta n smpai satu tahap dah lali dgn mainan cinta ... huhu apa2pun kapel jgn smpai over2..jga maruah diri

kaizen said...

btol tu qaseh....

*nseb qaseh ni da ber-bf...klo x...leh try ngorat...

A'IM said...

err tak pernah couple..huhu..tq sbb komen di post..dah polow :)

YANA YONET said...

erm dah besar kan skg. xde masa nak break2 dah. nak kenal hati lagi satu hal. so before break fikir la masak2 dulu. btw apa u cakap betul jugak.

kaizen said...

yana : bkn nk break bru pikir...mase nk couple tu kne fikir abes2....

A'IM : nnt nk terjah blog...x smpt lg nih...

Nizam said...

boleh tengok pendapat nizam di blog nizam.. :)

aNNa maRdHiaH said...

terasa dipermainkan je kalau kapel break then kapel pastu break lg ..
anyway,terjah dari blog bro framestone . alang2 follow sekali ..

kaizen said...

nizam : bg url blog hang

anna : yup!! tu yg smpi 1 thap da x caye kt sape2 lg kn? bg url blog ceq...nk p terjah lk...

Faziera said...

hopefully yang couple break ni segera la dpt orang yang tepat..agar diorang mula balik percaya pada cinta..

indah bila bercinta dengan betul..^__^

kaizen said...

faziera : minx2 cm2 laa..bto kate awk..cinta itu indah kalo btol caranyer...

Pages

NuffX