Wednesday, April 13, 2011

Menghadapi Minggu2 yang menyeksakan.....

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

bagi pelajar2 IPT mcm aku nih hujung2 sem amat2 menyeksakan....
yela..report2 individu byk nak kena anta....
tu belom report tok group lg....
tambah pulak dengan mini projek yang perlu di-present...

bagi student2 final year mereka akan sibuk dengan 
PSM=projek sampai mam*** bg student degree
Projek Diploma bg student diploma
ditambah pulak dengan berita baik buruk yakni presentation perlu dibuat dalam study week
yang membawa maksud TAK BOLEH BALIK RUMAH!!!

reaksi student apabila mendapat berita baik buruk kat atas :

student yang tinggal Sabah & Sarawak : alaa..rilex laa...xyah balik....
student yang tinggal Semenanjung : fish btol laa.....grrr...baru plan nak balik....
student yang jarang balik : alaa...balik time cuti panjang laa...balik kejap2 watpe..penat ade laaa...
student yang selalu balik rumah : ouh!! fish glerr.....memang x sempat nak balik

ok2....sudah2 laa...aku faham korg semua tension kn??
dari korg terus tension memikirkan x dpt balik tuh....
baik korg beriadah...x caye?? Klik --> SINI
dapat jugak korg mengurangkan tekanan kat kepala tuh...

antara study & kesihatan korg perlu bijak untuk balancekan kedua2 nya...
yelaa...kalo korg sakit camne korg nak fokus tok study kan??
x caye?? korg bace kat --> SINI
see?? da cakap kn.....

stress

*renung2 kan dan selamat beramal

4 da sign...anda???:

♥CiK duYung_Ca♥ said...

hehe..da rasa dah huru hara nya idop bila kena wat final pojek, dgn report, asgment, nak studi for exam lak..mmg otak mcm nak tersembul kuar..hehe.. @_@

:: noremy bte rahmat :: said...

erm.mmg teringat zaman belajar dulu..mmg mencabar kalo kena wat assignment / project paper time study week!


p/s:BW & folo..mehla jenguk belog saya..
salam kenal!(^_^)

kaizen said...

cik duYung : tahu xpe....

kaizen said...

noremy : nak buat cmne...lec dengki student leh cuti...huhuhu

Pages

NuffX