Monday, April 18, 2011

Suka, Minat, Sayang & Cinta

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

entry kali ni nak ajak korg sumer berfikir & kalau boleh berikan pendapat korg...
x kisah la korg nak komen ke...nak buat entry baru ke[kalau buat entry baru tlg tgglkan link korg kat sini sbb nnt boleh bace pendapat korg]

Definisi :

1. Suka
perasaan manusia yang biasa...lebih kepada kekaguman pada seseorang berdasarkan ke-cun-an/ke-henseman seseorang tu dan kebiasaan nyer perasaan ni x lame.. kejap jer...

2. Minat
yang nih aku rase bila korg suka kat seseorang@artis dimana korg mula ambil berat@kisah sumer benda pasal dia...ape dia buat..ape dia makan..smpi satu tahap korg ni boleh digelar STALKER!!!

3. Sayang
sayang ni banyak pulak citernye..sayang sebagai adik/abang/kakak, sayang mak-ayah, sayang kawan2 dll.. Sayang pada harta benda dipanggil Materialistik ok?? --> sumber rujukan

4. Cinta
cinta biasanyer melibatkan perasaan sayang terhadap org luar dari family/kawan2 atau melibatkan kawan2. Cinta itu buta, kerana cinta x mengira paras rupa & usia. Dan kerana cinta juga family/kawan2 sanggup ditinggalkan begitu sahaja. Kerana cinta kita sanggup buat apa sahaja untuk org yang kita cintai.



tapi bagi aku... SAHABAT orang yang terpenting selepas FAMILY


*untuk semua yang aku sayang --> klik SINI 

9 da sign...anda???:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

btul! =) sahabat susah dicari..kawan senang aje nak cari..wuwuwuu~

MaiRa QuEeN said...

btul2..sahabat lg penting..ssah nk cari yg btul2 sahabat...

http://ctqueen.blogspot.com/
jemput la de wat segmen..

kaizen said...

btol tu kak.....

farhanieza said...

boleh di kupas lg ni.. tp nice =), jiwang eh?

kaizen said...

MaiRa : x larat nk join laa skang..bz sgt...wak2 kritikal...

farhanieza : sila la ulas lg..then tgglkn link kt sini ek..leh terjah naty....

fuuyooh said...

setuju! sahabat susah di cari.. kawan senang je nak cari.. tuu kat fb banyak..
Malam jumaat malam keliwon

azana said...

a'a..realitinya cam 2 la...sesetengah org dia akan lupekan sahabat bila die berjumpa dengan seseorg yang dicintai..

Eija Hassan said...

suke entry ni.shbt sgt pntg.tp kdg2 ada jgak shbt yg teeetttt.haha (;

kaizen said...

azana & eija : tu la manusia kn??

Pages

NuffX