Tuesday, April 05, 2011

Blogger just be yourself...

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

kali ni aku malas nak cakap banyak...
makin hari makin banyak blog2 dihasilkan....
x kisah la dari blogger baru atau pun blogger lame yg buat blog baru....
Isu COPY-Paste dah pun aku ulas dulu...

so kali ni aku nak pulak cakap pasal IDENTITI blog@blogger
ramai blogger nak cepat dikenali lantas meniru identiti blogger2 femes@otai
aku mmg menyampah la kalo Blog-Jog pastu jumpe lak blog2 sepisis/sejenis/sekaum yg tiru2 blog2
identiti blog@blogger ni boleh datang dalam pelbagai bentuk....

contoh paling senang ;

a. blog korg banyak bercerita pasal apa?? teknologi/tutorial/life dll
yang ni korg kena la set dari awal korg masuk ke dunia blogging...ok cakap org..aku pon x buat 
macam2 aspek korg kena fikirkan untuk blog korg nih...

b. bentuk penulisan : short form/trademark
part nih paling penting sebab dari sini pembace korg boleh kenal korg...biasenyer blogger pompn lg terer bab nih dari blogger laki2... 

c. gambar
bagi blogger2 yg cun/hensem semestinya gambar mereka menjadi perhatian ramai..namun x bermakna korg perlu tiru blog@blogger2 yang dah macam model tu untuk jadikan blog korg popular....ingat org datang nak membaca ape yang korg tulis bukan nak tgk gambar korg sangat....

setakat ni jer pandangan aku...
andai ade salah silap tolong la tego2 ok??

*sok nak dgr talk dr BroFramestone..moge2 dapat ilmu baru untuk aku terus ber-blogging
*aku ni bukan otai tapi x salahkan aku nak kongsi pendapat??


29 da sign...anda???:

Nisa Kay said...

hehehe thanks for mentioning me :D

kaizen said...

same2 kak....

kanjopang si lipas said...

bodoh nye gemok!hahha

kanjopang si lipas said...

tak perlu nak cter pasal isu pangai blogger2 ni.sbb tak lame lagi perangai kau pun jadi macam ni.ok???

kaizen said...

tq si Lipas...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

btul2..kim slm sama bro ea.. =)

Budingyun said...

blog aku macam2 ada..hehe..tengah mencari gaya penulisan tersendiri..

kanjopang si lipas said...

welcome.......=)

Muhammad Zulhusmi said...

@kaizen

haha. sesangat la true..

@lipas

lol.
ada orang butthurt bhai.
stupid la kau..
sebelum mnaip pikir dulu!

kaizen said...

kak maera : ok..kena msg dgn bro terus sbb baru bace

budi : blog ko ok n byk info2 berguna

zulhusmi : ko pon???

Muhammad Zulhusmi said...

@kaizen

hehehe.
xpasan ke blogger lipas kata org stupid pastu selit nasihat..

aku???
aku cuma apply je.. keh3x

♥ηαβiLα Lαα♥ said...

aku lg suke tgk gamabr dr bce entry xde gmbr lgsg. ingat readers ni penanda markah essay ke hape?

Halusinasi said...

ada org terasa ke ni? hurm...

kes ni bergantung pada orang jugak..ada yg sesetengah memang tak ada idea langsung nk update sampai copy paste dr blog org lain. cuma jgn lupa, kreditkan pada tuan blog tu jugak...

kalau blog tu tak ada gambar pun boring jugak...sekurang2nya, gambar tu perlu sebagai penyeri..^^

Anonymous said...

butthurt,erk jilat ludah sendiri..
tgok care penulisan pun mmcm org xde ilmu,otak sempit..
org camni xyah layan sgt..nnt kite pun jadi lebih kuang same level..
oh!

aq chad

kaizen said...

nabila : lain org lain pandangannyer....

halusinasi : kalo tulisan hebat gambar xyah pon xper...

*kan sy dah mention kt bawah entry tu yang tu hanyalah pandangan sy jer...

chad : mmg x layan pon...

Bro Framestone said...

trademark bro he..23x since 2000 lagi...

HaKim is MiKaH said...

ade org butthurt siot...hahaha

faizlaster said...

sial gile lipas...

kaizen said...

broFramestone : trademark tu x kesah sgt...

hakim : aku ke yg bersalah?? ceciter??

faizlaster : yg tu no komen....

REENAPPLE said...

yeyeyeyeye.. saya setuju dengan pandangan anda..just be yourself no matter what you do

kaizen said...

tq REENAPPLE, kalo sudi tego2 la mane2 yang patot...sy ni newbie baru nak blaja...

Eija Hassan said...

panas nyee entry ni.sabar la BK ye.huu~

kaizen said...

eija : sy sabar jugak..tp ade entry balasan dr org tuh yg buat sy hilang sabar...tggu la balasan dr sy..siap main hadis bagai....silap pilih lawan laa.....

budak awam said...

owh cmni ke cite dia.. panas gak

sab said...

huhu..isu blogger ni tk kan habis.. pape pun kan..depends la pd diri sndiri nk buat blog tu gaya mcm mne k? :)

btw..blog sab..mmg blog yg bnyk gmbr...sbb i share what i like to do ^_^

pape pun..depends jugak pada followers tu sdri sama ade nk attract or tak pada dat bloggers. sng ceritakan..ikut je la..kite nk wt pe kt blog tu..wee~

kaizen said...

sab : entry ni sy tujukan khas tok newbie2 cam sy...bukan tok blogger otai mcm akak...akak da ade name n ltak gambar byk2 pon sbb photoshoot kn?? so xde hal..ni ade newbie letak gambar sendiri semate2....

m e r a said...

perlah entry awk nie xde mention or tujukn kat spe2 pun.. npe perlu mempertikaikn.. teruklah

nadya said...

simple aja entry awk ney...peliknya knp ada org 2 terasa gila2..xphm la... :)

dhinai said...

Sapa yang makan cili dialah yang terasa pedasnya..

Pages

NuffX