Tuesday, April 12, 2011

entry BALASAN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

entry kali ni adalah untuk balasan terhadap entry 2 org blogger terhadap aku...(mereka kapel ok)
sebenarnye aku nak lupekan hal yg terjadi sebelum ni untuk selamenye...
tp disebabkan si gf ni menggunakan hadis untuk menunding kesalahan tu kat aku...
mmg aku xleh tahan...ko cube bermain api dgn aku....
untuk pengetahuan ko la kn...bukan salah mereka2 yang komen mcm tu kt bf ko ok....
tp salah bf ko!!!
aku dah buat entry minx maaf bagai tp bf ko boleh meng-hanjeng aku balik kn...
kate aku unmatured??
wa-de-hell??
sape yang unmatured skang??
aku ketepikan ego aku sebagai seorang lelaki untuk minx maaf even aku x bersalah
x ckop dengan tu....ko buat pulak entry khas yang menunjukkan ko support habes bf ko...
aku sikit x kesah ko nk support bf ko...
tp ko guna HADIS tok tunding kesalahan tu kt aku dan semua yg komen kt blog aku??
hadis bhai!! bukan menda main2 tu...

print screen trus...klik tok zoom secara melampau....
aku nak tny sket...
time ko sedap ngan bf ko..ko ingat ke hadis tu sumer??
hadis tu ko rujuk dulu ke kat sape2 yang pakar??

aku bukan org alim apetah lg warak mmg jauh laa...
tp aku dulu skola agama...3 tahun derr....
aku xkn menggunakan hadis sesuka hati aku sebab takot SANAD & MATAN hadis tu x btol 
sebab tu aku akan balas melalui hujah2 aku jer...
*Sumber rujukan untuk korg lebih faham :  Sanad & Matan

ko nak main bab agamakan??
meh aku ajar ko...
dalam Islam mengatakan isteri harus patuh pada suami selagi mana tidak melanggar syariat
dlm hal korg nih korg baru bergelar kapel ok?? blom komfom tunang apetah lg kawen...
isteri yang baik akan tego si suami jika melakukan kesalahan tapi ko??
kalo ko ni gf yang baik tego la bf ko yang MATURED sgt tuh...
ko bace x entry aku minx maap tuh?? kalo blom bace klik --> SINI
ko just dengar jer cakap bf ko tuh....
ko nilai balik komen2 tuh....
kenape dorg komen smpi macam tu....
sbb bf ko!!! aku dah minx maaf tp bf ko EGO!!!
dah la EGO...siap meng-hanjeng kate aku unmatured...

meh bace kat bawah erti EGO

Ego ni diibaratkan sebagai sifat yang ingin selalu menang, tidak mahu meminta maaf, berlagak, bongkak dan sombong.---> Halusinasi

paham?? tu la EGO!! aku yang x bersalah boleh ketepikan EGO aku tok minx maaf...
tp bf ko yang MATURED sgt tuh?? ---> Tangan ke dada, mate ke atas...

terima kasih jugak buat si bf sebab tlg naikkan traffic secara free
*aku join segmen Abg Ben n BroFramestone pon x dpt cam traffic ko bg kat aku...
**follower pon bertambah sebab ko..TERIMA KASEYYY!!!! tgk...da 200 derr...
tp x sehebat ko laa..ko da 700++ tp...[korg boleh smbg sendiri]

ape pon aku ucap terima kasih pada semua yang telah mengkomen 
berikut adalah senarai blogger yang meninggalkan komen kat entry sebelom2 ni...


follower ke-200 akan di-review kemudian...
terima kasih kepada semua yang sudi follow blog yang x seberapa ni...

*hasil menaip ex-SLISS & ex-TIKL
*jutaan terima kasih pada semua warga pendidik SLISS & TIKL

31 da sign...anda???:

fairuz said...

hahaha bia je orang macam tuh. ntah pape. ohek3 :3

jap2.



aku tak penah komen kat blog kau ni ek? HAHAHAHA sorry der. terlepas pandang lettew!! :D

kaizen said...

biar?? xleh biar la kalo dia main dengan HADIS..nnt org salah faham..siyes....

...:i'm ezza haniza:.... said...

er..sabar yeee braderr

kaizen said...

ezza haniza : sabar pon ade hadnyer...sy pantang kalo org salah gunakan hadis n ayat2 al-quran

budak awam said...

macamlah bagus sgt dia tu.. kenapa susah sgt nak maafkan sesama manusia.. kerana EGO.. aduh~ sabo jela~

sab said...

ekxeli tak tahu hujung dan pangkal..pape pun...hope anda sbar yek..abaikan aje..anda jangan layan.. ok? :)

Halusinasi said...

memang EGO dan TIDAK MATANG sungguh dia ni. bukan nak memaafkan malah, mengata lebih2 lagi. Dan lagi 1, hadis tu, janganlah permainkan. Walaupun benar, tapi kajilah semula apa yg berlaku. Jangan mudah tuding jari kesalahan kepada orang lain. Jari telunjuk menunjuk kepada orang lain, tapi 4 jari yang lain menuding balik ke arah kita.

faizlaster said...

kip in tach bro

salemaziz said...

butthurt big time!!
manusia, kalo ego tiptop,
cani la jadinye, ye dak der?

nadeyra said...

Dah jadi cm gaduh plak ni siap berbalas2. Huhu~
Biar org buat kita, jgn kita balas balik. Klu niat kite betul menegur, Allah permudahkan jalan, InsyaAllah.

;)

Jue_ilias said...

adeshhh..
sal hal kecik pom leh jdi besar.ye.

Lyn Sery said...

hatim selama aku folow kau even aku xkomen n baca je entry2 kau dlm google reader aku, tergerak ah nak komen.cecey poyo x.HAHA
mcm2 benda yg aku nk ckp kat kau.
tp aku cuba ntok ringkaskan seringkas yg mungkin. aku xnak bias.
aku hanya menulis kerana sygkan semua kwn2 aku termasuk kau.
1st, aku mau kau fikir kita ni umat islam.saudara sesama yg lain. memang skang aku nmpk ada byk miusunderstanding yg blaku dlm entry2 kau yg lepas.org mgkn fkr lain dr apa yg kau tulis.itula kelemahannya.
aku nak ajak kau fikir sesuatu yg lbh dr tu.aku xnak kau melawan.kenapa plh jalan yg lbh mudaratkan?kau tulis entry yg memaki org? itu bkn bnda yg baik.kau pun tau kan? apa kau rasa bila kau tulis bnda mcm ni akan nmpk jln pnylsaian ke? kalau aku jd kau, aku padam entry2 yg aku buat sbb aku sdh tgk entry aku buat umat islam porak peranda. dan lg 1, malam2 sebelum tidur aku akan maafkan semua kesalahan org.dgn tulis ikhlas hatim..u can do it. just close diz case..pecayalah Tuhan lbh sayang hambanya yg memaafkan org lain~

Muhammad Zulhusmi said...

Hatim.
one word.






PAWNED...! hahaha

kaizen said...

Jue : manusia...

kaizen said...

Lyn : thanx 4 the advise...ak hormat ko sbg kawan tp dlm hal ni aku xleh nk bertolak ansur...bukan ego tp aku nak org nilai benda yang betol jer...ape pon aku hargai ape yg ko nasihatkn aku...

kaizen said...

Zulhusmi : siapakah???

Lyn Sery said...

hatim, ego bkn masalah kau.tu aku nmpk.tp bg aku apalah sgt nilai 'benda yg betul tu'. aku rasa nilai tu tersangat takde value kalau kesan nya adlh -ve semata.ko rse knapa entry mintak maaf kau tu mcm xbg effect kat diorg but then bagi lagi bala? kenapa? step utk kau suruh diorang 'nilai benda yg betul tu' xkan tercapai smpi bila2 kalu tndkn stil lg xbtl.
yg pntg aku sdh ah tgk org gadoh2 ni.ala xmau ah gegadoh ni xbaik sesama umat.sob2.
dah-dah buang masa aku feeling2 tacing! HAHAHA.gud luck beb exam lu!

kaizen said...

halusinasi : btol jugak tuh...peringatan untuk kita sendiri jugak....

kaizen said...

Salem : mcm tu la manusia..ego biar bertempat...ego dgn bini xper..muhehehehe

kaizen said...

Sab : mmg xnk layan pon tp kalo da msuk bab agama kena defend@bg penerangan yg btol kt dorg nih...

kaizen said...

nadeyra : kena balas if dorg salah bg info pasal ilmu agama...

budak awam : da habes sabarnye...

kaizen said...

tq lyn...aku mmg nk end benda ni kt sini..minx2 dorg x salah guna lg hadis & ayat2 Al-quran kalo nk serang2 aku pon x kisah tp yg kisah nyer bila salah bg info pasal agama..ko pon gud luck tok final exam

*ni la jadinyer bila 2 ex-SLISS berdebat..huhuhu

Lyn Sery said...

hah bagus2.itu yg terbaik.kalau ada lg prob2 entry2 mengganas bukan lg pnyelesaian.HOHOHOHO. ala psl hadis tu kalau rasa ade yg slh ke,JANJI tegur elok2.takde masalah..
hoi! aku hmpir lupa pada status sliss.aku igt aku pgg title budak teknik selekeh yg berhingus je.HAHAHAHA. eh lupa nk gtau. si king ajak hangout.aku dgn kau skali ah..ntah biar beno diorg ni aku xtau ah..

p/s:kau ada buat reward utk pengkomen terpnjang x? bagi ah aku menang.BAGILAH! HAHAHHAHAA

Anonymous said...

http://ohduniasikidal.blogspot.com/


YANA YONET & BUTT-DAMN BF


ANDA SUDAH DI TROLLLLLLLLL!

FISH!

klau ilmu panjang sejengkal,
jgn pensyarah hendak diduga..

mmkn diri sendri?
hhaha..
bkn hal aku,aku peduli hapee!

suwiiiiiiit!

Simpleblanklife said...

lorh, akuterlepas nak baca yang ni ke..cibet...haha okla tuh, anggap jela dah setel....keh3...ko pun da tenang dah skang. tak payah pk kes tuh lagi..... selamat berstudy sampai mati!! hahaha

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

eh..entry nie sis tak bace lagi kot...kaizen, sb tu dlm dunia blogging kite tak tau..ade orang cepat melatah..ada yg cool aje..so len kali kena hati2 tau..tak sume orang peramah mcm sis <--msk bkl angkat sendri..ihihi~

nur amalina athman said...

senyum jerr...:)

gaung said...

tak tahu yang mana kepala dan yang mana ekor lagi nie..malam ni kami akan baca dari atoz kes nie..semua yang terlibat"bawok bersabor'

dak jus said...

salam..melalui pembacaan dr awal kisah ni smpi la post y ni...xda y btol dan xda y salah...so sme2 la blek ke pangkal cerita...kalau awk xpost bnda ni ke wall si yana,bnda ni xjd crita,,,wlupun niat awk tu hanya tok suruh si yana viewback awk sbg sorg blogger...tp post2 awk mang agak xsesuai la...dan knp yana di jadikan tempat tok awk link kan apa y awk post?atau apa motif awk tok postkan entri tu??so....tu persoalannya...dan seterusnya..niat awk tu bek dgn memohon maaf kpd si yana dan bf dia..tp penilaian sy, motif awk tu bkn untuk memohon maaf..tp memerli... (mf lau terasa) cz ni pndgn sy atas apa y sy bce dr post y lepas ok?sy xsokong mne2...tp sy xske apa y awk buat ni (mf skli lg)...MATURED?mmm...bkn persoalan nye...lau awk rse b'slh dgn apa y awk buat, pasti awk da deleted post y lepas dan mohon mf sebaik2nya...bkn selitkan kte2 y agak kurang senang untuk dibaca dan menyebabkan pihak sne xtrima mf awk tu...(lau mta mf dgn ikhlas,pasti org juga trima mf awk tu dgn ati y lapang )...so, be a matured man...dan apa y dinasihatkan oleh LYN SERY, benar belaka...ni la dunia blogger....so, awk y ptt kurangkan ego tu..deleted post2 y boleh m'buatkan org len berasa ati..dan xperlu halang apa y mereka buat dalam blog mereka...cara setiap org tu b'beza...jd hormati lah....

mf jika berasa hati...dan niat sy bukan nk memihak pd yana...tetapi melihat pd punca permasalahan...

salam.

kaizen said...

gaung : dah malas nk ingat pun...

kaizen said...

dak jus : tq 4 ur komen.. sy akn menjawab persoalan awk..

1st kenapa sy post di-wall yana?? sbb sy nak yana bg pandangan ke-atas entry tersebut...lg pon bkn wall yana jer sy post...ade lg blogger2 lain yg sy post ke wall mereka...

2nd entry seakan memerli?? bergantung kepada pandangan masing2 ape yg penting sy dah pun minx maaf... rasa bersalah?? sy rasa ini hanya misunderstanding dan x perlu smpi nak delete post lagipun sy dah pu tekankan dlm entry tersebut yg itu hanyalah pandangan sy shj...

3rd sy dah pun ketepikn ego sy dgn memohon maaf even itu hanya misunderstanding

4th sy x pernah menghalang sesiapa bagaimana mereka untuk ber-blog dan sy hanya memberikan pandangan shj...sila teliti entry tersebut

ape pun sy ucapkn terima kasih kerana menegur tetapi bukan sebab ego sy xnk delete post2 tersebut...harap maklum...

Pages

NuffX